Tiberiu Marc, despre “dubla” cu DHK Banik Most: “Dacă la Zalău am fi câştigat la o diferenţă mai mare, meciul retur ar fi fost mai uşor”

HC Zalău a avut un parcurs scurt în acest an în cupele europene, fiind eliminată după primul tur de formaţia cehă, DHK Banik Most. Formaţia condusă de Gheorghe Tadici s-a impus cu 28 – 21 în turul de la Zalău, iar în retur, handbalistele cehe s-au impus cu acelaşi scor după 60 de minute. Însă, la aruncările de la şapte metri, Andrada Trif a ratat ultima execuţie, iar cehoaicele s-au dus mai departe, în optimile Cupei EHF.

Tiberiu Marc, preşedintele clubului HC Zalău şi al Consiliului Judeţean Sălaj, consideră că situaţia ar fi fost alta dacă formaţia de la poalele Meseşului s-ar fi impus la o diferenţă mai mare în partida tur. “Meciurile din cupele europene sunt total diferite faţă de cele dintr-o competiţie internă, aşa cum este campionatul naţional. Echipa cehă a fost foarte determinată să remonteze diferenţa cu care a pierdut la Zalău, a început în forţă şi a avut parte de susţinerea unui public extraordinar care, pe toată durata partidei, a purtat formaţia gazdă spre poarta adversă. Pe fondul unor greşeli individuale, în prima repriză n-am reuşit să facem faţă în apărare. Aproape toate şuturile pe poartă au fost goluri, am ratat aruncări de la 7 metri şi situaţii de “unu la unu”, astfel încât la finalul primei reprize, diferenţa a fost de 10 goluri. În repriza secundă am corectat câteva din deficienţele primei părţi a jocului, am remontat diferenţa până la 3-4 goluri, dar în ultimele trei minute, pe fondul unei presiuni din toate părţile, n-am reuşit să marcăm golul cu numărul 22, care cred că ne-ar fi calificat. La aruncările de la 7 metri am mers cap la cap până la ultima aruncare, pe care am ratat-o”, a declarat preşedintele grupării zălăuane.
Marc a mai spus că “meciurile de la Zalău şi de la Most au fost aproape identice. Pe rând, fiecare echipă a dominat câte o partidă. Probabil că dacă la Zalău am fi câştigat la o diferenţă mai mare, meciul retur ar fi fost mai uşor. O diferenţă de şapte goluri nu înseamnă, în handbal, o calificare sigură. Ca exemplu, Hypo Viena a câştigat meciul tur cu Turingen la şapte goluri diferenţă, pentru a pierde în Gemania la nouă goluri, ca dovadă că dacă echipele sunt apropiate ca valoare orice e posibil. Îmi pare rău că trei din patru echipe româneşti care au evoluat în cupele europene în acest week-end au fost eliminate”.
HC Zalău mai are programat un singur meci în acest an, în 28 decembrie, pe terenul formaţiei HCM Roman, însă există varianta ca etapa să fie amânată.

Alte articole

2 Thoughts to “Tiberiu Marc, despre “dubla” cu DHK Banik Most: “Dacă la Zalău am fi câştigat la o diferenţă mai mare, meciul retur ar fi fost mai uşor””

  1. qwerty

    daca am avea antrenor….

  2. argus

    ce gandire profunda trebuie sa ai ca sa scoti o asemenea cugetare….

Leave a Comment