Tiberiu Marc, preşedinte onorific HC Zalău: „Locul echipei HC Zalău este între primele şase din România”

Ediţia 2015 – 2016 a Ligii Naţionale de handbal feminin nu a fost una dintre cele mai bune pentru Handbal Club Zalău. De altfel, şi managerul Gheorghe Tadici a afirmat, în repetate rânduri, că locul echipei la finalul campionatului ar fi fost mai sus de poziţia a noua. Obiectivul clubului stabilit la început de sezon a fost o clasare pe unul din locurile 6 – 10, iar poziţia a şasea ar fi fost la îndemâna echipei zălăuane. Încă, accidentările care au intervenit în special în partea a doua a campionatului şi pierderea portarului titular, Mihaela Cheţa Foltic, care a rămas însărcinată, i-au dat bătăi de cap antrenorului Tadici.
În ultima parte a campionatului, tehnicianul de la poalele Meseşului nu a mai putut conta în atac nici pe aportul Claudiei Constantinescu, cea mai bună marcatoare. Jocul echipei nu a mai fost la fel de bun, iar acest lucru s-a văzut şi în rezultatele înregistrate. Cu 11 victorii, 2 egaluri şi 13 înfrângeri, HC Zalău a ocupat locul nouă la finalul sezonului, cu 35
Tiberiu Marc, preşedintele Cosiliului Judeţean Sălaj şi preşedintele onorific al clubului de handbal, a precizat că locul echipei zălăuane este între primele şase din România.
„Handbalul zălăuan a fost obişnuit cu performanţe de vârf, iar când spun acest lucru, mă refer la o clasare între primele şase echipe ale României. Acest lucru îţi dă posibilitatea să participi şi în cupele europene, să te baţi cu cele mai puternice echipe din Europa. Cred că trebuie să ne propunem mai mult în sezonul viitor, chiar dacă acest lucru necesită şi un buget mai mare. Sper ca împreună cu oamenii de afaceri din Sălaj să găsim o suplimentare de buget pentru sezonul viitor. Cum spuneam, ca să fii în lumea bună a handbalului din România, trebui să te clasezi între primele şase locuri”, este de părere Tiberiu Marc.
Acesta a vorbit şi despre numpărul mare de jucătoare străine transferate în ultimii ani în Liga Naţională.
„Este adevărat că echipele din România s-au întărit în ultima ediţie de campionat, s-au adus multe jucătoare din străinătate, însă, şi acest subiect ar trebui discutat la nivel de federaţie. Nu ştiu dacă nu ar fi mai bine ca numărul jucătoarelor străine să fie limitat. Nu pentru alte considerente, ci pentru faptul că, încet, încet, jucătoarele tinere din România nu mai au unde să joace. Uitaţi-vă ce se întâmplă la CSM Bucureşti, unde handbaliste care au fost campioane mondiale la tineret nu joacă sau, în cel mai bun caz, evoluează foarte puţin. Păcat, pentru că ele ar trebui să progreseze. Există şi această tendinţă a unor cluburi care trec la un moment printr-o euforie financiară să legitimeze jucătoare, apoi să le împrumute la diferite echipe. În acest fel, nici antrenorii nu se vor strădui foarte mult cu aceste handbaliste, ştiind că în momentul în care ele vor ajunge într-un vârf de formă, clubul proprietar le va înapoia”.
Handbalistele de la HC Zalău au intrat în vacanţă la finalul săptămânii trecute, pregătirile urmând a fi reluate la începutul lunii iulie.

7 Thoughts to “Tiberiu Marc, preşedinte onorific HC Zalău: „Locul echipei HC Zalău este între primele şase din România””

  1. Baloo

    Lotul da, antrenorul ba! Vreti sa-l mumificați pe banca Zalăului? Are contract pe viață?

  2. Anonim

    Da mai vrea tiberiu marc inca un mdat la cons jud?decat marc la cons jud mai bine lucian bode decat ciunt ionel la primaria zalau mai bine radu capilnasiu vai de noi zalauanii daca iese tiberiu marc si ionel ciunt

  3. Anonim

    Se aproprie sfarsitul Tibi!

  4. NICUSOR

    Tibi Marc si colaboratori lui tine handbalul salajan in viata de 12 ani de zile . Fara el nici Tadici nu putea duce echipa pe podium sau in finala de cupa EHF ( singura finala de ehf in ultimi 10 ani ) E o problema cand Tadici pleaca de la echipa . La ce rezultate a avut , cei de mai sus va trebuie o jumatate de zi sa le cititi in CV ul lui . Voi ce C>V aveti ? Rezultatele handbalului sunt legate insa indubitabil de Marc Tiberiu si echipa lui ! Speram si in continuare . Este un om de calitate care deranjeaza anonimi ce trec prin viata , degeaba !

  5. Leo

    @ Ballo – raspuns : DA! Ai alta varianta mai buna , viabila, garantata ? Poate ne spui si noua , daca nu e secreta si doar de tine stiuta !

  6. Anonim

    locul este intre 1 si 6????
    si locul tau este intre 1 si 6 ani de parnaie.

  7. @12:56 vai mama ta de intarziat la mansarda. Existi chiar degeaba !

Leave a Comment