Tenismenă de la CSM Zalău, câştigătoarea „Paletei de Argint” de la Bistriţa

Clubul Sportiv Municipal Zalău a legitimat-o în urmă cu un an pe orădeanca Alesia Sferelea, o practicantă a tenisului de masă.
„Am descoperit-o la competiţiile interjudeţene pe Alesia Sferlea, iar tatăl ei are sală de tenis în Oradea, unde se pregăteşte. I-am propus atât ei, cât şi părinţilor să o legitimăm la noi la club, fiindcă aveam nevoie în echipă de încă o jucătoare talentată”, declara în urmă cu un an antrenorul Victor Puie.
Rezultatele nu au încetat să apară, iar tenismena de la CSM Zalău a urcat pe podium în diferite competiţii naţionale. Ultimul rezultat notabil l-a obţinut la finalul săptămânii trecute, câştigând „Paleta de Argint” la categoria 8 – 10 ani.
„Paleta de argint” este al doilea cel mai puternic concurs din ţară, după Campionatul Naţional, Sălajul fiind reprezentat la competiţia de la Bistriţa de sportivi de la CSM şi CSS Zalău.
Alesia Sferlea a învins-o în primul meci de pe tabloul principal cu scorul de 3 – 0 pe Kulcsar Timea, sportivă legitimată la CSM Zalău, iar în al doilea meci s-a impus tot cu 3 – 0 în faţa sportive Daria Petria, de la LPS Slatina. În optimi, sportiva antrenată de Victor Puie a eliminat-o în patru seturi pe arădeanca Andreea Craiu. Adversara din sferturi a fost Stancu Ana Maria, de la Top Arena Topoloveni, iar în semifinale, Alesia Sferlea a eliminat-o pe Bianca Meiroşu, de la LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa. Tenismena de la CSM Zalău a învins-o în finală pe Mara Moca, de la Romgaz Mediaş.
La echipe, CSM Zalău s-a situat pe locul patru, din echipa condusă de Victor Puie mai făcând parte Demjen Kata şi Camelia Chira.
„Este un rezultat bun. Ne-am îndeplinit obiectivul în proba de simplu. Sigur că, ne-am fi dorit o medalie şi la echipe, dar Alesia Sferlea a pierdut câteva meciuri importante în lupta pentru medalie. Ne-am calificat la setaveraj în primele patru echipe, fiindcă am fost trei echipe la egalitate de puncte”, a precizat Victor Puie.
CSM Zalău a pierdut cu scorul de 3 – 4 duelul pentru medalie, cu Dunărea Giurgiu.
Competiţia rezervată băieţilor a fost câştigată de Luca Oprea, de la Steaua Bucureşti, sportiv pregătit de zălăuanul Ionuţ Seni, fost sportiv la CSM Zalău.

Leave a Comment