Tarani da buni

Magazin Salajean 2 iunie 2009 0

Ca urmare a deciziei luate de Comisia de Disciplina, care a decis ca Viitorul Zalau sa reprezinte judetul la faza zonala a Campionatului National de juniori D, noi, parintii copiilor care au reprezentat Barcaul Nusfalau la acel meci care a generat atatea discutii, vrem sa facem anumite precizari. Nu cosideram corect ceea ce s-a intamplat, cu decizia luata de diriguitorii fotbalului salajean. Daca se stia de la inceput cine trebuie sa castige acel meci, nu era necesar sa se joace in teren, ci doar in culise. Acei copii din Nusfalau au iesit de pe teren in huiduielile unor oameni care ar trebui sa ii educe, nu sa ii instige la violenta. Este anormal ca niste copii de doisprezece ani sa fie invatati sa strige dupa adversari tigani si tarani? Poate acest procedeu se numeste rasism, iar alte echipe cu nume in fotbalul romanesc au fost sanctionate pentru acest lucru, nu premiate (ar trebui sa va amintiti de cazul lui Banel Nicolita sau de cazul bricheta. Nu ne-am fi lasat copiii sa rejoace acel meci deoarece ne era frica pentru siguranta lor, si se stia ca nu ei erau cei care trebuiau sa mearga mai departe. Cei care s-au coborat la asemenea scandari nedemne au uitat sau poate nici nu au stiut ca, insusi Lucian Blaga spunea eu cred ca vesnicia s-a nascut la sat. Era poate prea frumos ca la sfarsitul meciului castigat in teren de ai nostri, copiii sa se felicite, sa-si dea mana, deoarece nu sunt dusmani. Orice meci presupune un invingator si un invins. Cei care conduc destinele fotbalului salajean poate au cosiderat ca este nedemn sa merga mai departe o echipa de tarani dar au uitat ca, poate, multi isi au radacinile in sate.

O festivitate de premiere la nivel judetean a fost prea mult pentru cei din 1997, iar la tricourile si medaliile de campioni sa nici nu viseze.

A fost foarte greu sa le explicam copiilor decizia luata, dar le-am spus ca ei sunt campionii din teren, insa nu au intrat in calculele hartiei.

Le multumin celor care conduc destinele fotbalului din Nusfalau ca nu i-au lasat pe copii sa fie partasi la o asemenea mojicie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »