Szabo Robert a castigat aurul national la box

Magazin Salajean 5 mai 2010 0

Szabo Robert a castigat aurul national la box

In 2003 au fost castigate ultimele titluri de campion, prin Major Attila si Lucian Goie, la Campionatul National de tineret, organizat la Zalau

Clubul Sportiv Municipal Zalau are un nou campion la box, dupa sapte ani de asteptare. Szabo Robert a devenit sambata campion national al Romaniei, la categoria 75 de kilograme. Acesta a obtinut patru victorii la Campionatul National de juniori, de la Targu Mures. Au fost prezenti 178 de pugilisti care au concurat la 13 categorii de greutate, printre acestia fiind si doi sportivi de la CSM Zalau, pregatiti de antrenorul Ioan Dragos.

Din pacate, Emilian Popit (cat. 54 kg) a fost invins inca din primul tur, insa celalalt reprezentant al Zalaului a avut o evolutie foarte buna, parasind neinvins competitia. Astfel, in primul tur, Szabo Robert l-a invins clar la puncte, scor 8 – 0, pe Florin Minea, de la CFR Iasi, iar in turul al doilea a castigat meciul cu Teodor Rata, de la CSM Calarasi, decizia finala fiind 5 – 1 pentru zalauan.

In semifinala l-a invins la limita, scor 3 – 2, pe Valentin Balanescu de la Rapid Bucuresti, iar in finala a castigat la o diferenta mult mai mare, scor 8 – 3, meciul cu Robert Stanga, de la Box Club Dobre Steaua Bucuresti. Un obiectiv mult asteptat, la care ne-am angajat de anul trecut. Acest rezultat i se datoreaza, in primul rand, sportivului, dar si familiei sale, care a fost alaturi de el, si in special, profesorilor de la Grupul Scolar < Voievod Gelu >, unde el este elev in clasa a IX-a D avand-o ca diriginta pe doamna profesoara Cornelia Pausan. A contat foarte mult si faptul ca a fost selectional la lotul national de juniori, cu care a facut pregatire centralizata la Piatra Arsa, a declarat antrenorul Ioan Dragos. Szabo Robert va continua pregatirea la Zalau pana in data de 14 mai, dupa care va pleca la lotul national de juniori, in vederea pregatirii pentru Campionatul European de luna viitoare, din Ucraina.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »