Sute de participanţi la Ziua Sportului de la Zalău

Magazin Salajean 9 mai 2011 0

Sute de participanţi la Ziua Sportului de la Zalău

Sute de locuitori ai muncipiului Zalău au fost prezenţi sâmbătă, în centrul municipiului Zalău, pentru a participa la două crosuri de 10 şi 3 kilometri, dar şi la alte activităţi sportive, alături de campiona mondială şi olimpică de atletism Gabriela Szabo şi campiona mondială la fitness Diana Oprea, în cadrul Zilei Sportului, eveniment organizat de producătorul local de ţevi fără sudură TenarisSilcotub, în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău, Consiliul Judeţean Sălaj, Federaţia Română de Atletism, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj.

Prezenţa a fost una numeroasă, în ciuda vremii nefavorabile şi a unor scurte reprize de ploaie, moderatorii evenimentului fiind Gianina Corondan si Cabral Ibacka.

Este o acţiune pe care o iubesc foarte mult. Am lucrat la ea de foate multe luni. Mă bucur că astăzi a venit un număr atât de mare de doritori de a face mişcare în aer liber, de a alerga şi de a petrece câteva minute alături de unele dintre sportivele care au făcut ceva pentru România. Din păcate vremea nu a prea ţinut cu noi astăzi, a plouat, dar vedeţi cât de dornici de mişcare sunt aceşti minunaţi copii. Nu le vine să plece de aici, din piaţa 1 Decembrie din Zalău şi asta mă bucură foarte tare, a declarat Gabriela Szabo.

Ziua Sportului a avut ca şi activităţi principale două crosuri, unul de 3 km şi unul de 10 km, alături de jocuri sportive şi demonstraţii, evenimentul implicând jocuri precum baschet, volei, fotbal şi competiţii de familie, în vreme ce pe scena instalată în centrul oraşului au avut loc demonstraţii inedite: capoeira, freestyle football, karate, kangoo jumps, spectacol de majorete, dans sportiv. La crosul de 3 km au luat startul şi o parte din autoriţiile locale: prefectul Alexandru Vegh, primarul Radu Căpîlnaşiu şi viceprimarul Daniela Coţa.

Evenimentul a inclus şi activităţi ecologice (workshop-uri de mediu), precum şi concursuri de desen şi fotografie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »