Stelian Moculescu, antrenor VfB Friedrichshafen: In meciurile cu Tomis Constanta se va vedea cata experienta a acumulat Rematul in Champions League

Magazin Salajean 6 ianuarie 2011 0

Stelian Moculescu, antrenor VfB Friedrichshafen: In meciurile cu Tomis Constanta se va vedea cata experienta a acumulat Rematul in Champions League

Inaintea primului antrenament desfasurat marti seara, in Sala Sporturilor din Zalau, antrenorul echipei VfB Friedrichshafen, Stelian Moculescu, care este si consilier tehnic la Remat Zalau, a acceptat sa ne ofere un interviu.

Reporter: In linii mari, s-ar putea spune deja ca zarurile, in grupa D din Champions League, au fost aruncate, ceea ce va face ca meciul de astazi, dintre Remat Zalau si VfB Friedrichshafen sa fie unul destul de echilibrat.

Stelian Moculescu: Nu stiu daca este chiar asa, pentru ca fiecare echipa vrea sa castige. Noi avem sanse sa ne calificam pe locul trei. Pozitia noastra depinde mult de rezultatul meciului cu Zalaul si de cel cu italienii. Din punctul nostru de vedere putem ajunge intre primii 12, cei mai buni de pe locul trei din Europa, si sa ne calificam pentru Cupa CEV.

Rep.: Voleibalistii de la Zalau v-au suprins in primul set din meciul tur din Germania.

S.M.: Da, au jucat foarte bine, avandu-l pe brazilian ca ridicator. A trebuit sa aprindem toate motoarele la maxim ca sa castigam, pentru ca la inceput baietii nostri au crezut ca va fi usor sa castigam. Sper ca astazi ei sa porneasca motoarele din primul set. E drept ca noi nu am reusit sa tinem in permanenta nivelul nostru constant si avem unele oscilatii de joc.

Rep.: Pe de alta parte, cum apreciati evolutia formatiei din Zalau?

S.M.: Echipa s-a schimbat intr-o oarecare masura de cand a plecat ridicatorul brazilian Raphael Margarido. De acum, totul depinde de modul in care joaca Stoian. Nu avem voie sa ne subestimam adversarul. Echipa de la Remat are jucatori tineri si foarte ambitiosi. Zalaul il are pe Geiger, unul dintre cei mai buni din Romania, pe Laza si Borota. Mai mult, il are ca antrenor pe Mircea Dudas, care a mai lucrat cu jucatorii, ii cunoaste bine si a adus echilibru in lot. Chiar daca admitem ca minunile nu se petrec peste noapte, sper ca noul antrenor va fi lasat sa arate ca poate face lucruri bune.

Rep.: Ii vedeti pe zalauani din nou campioni in 2011?

S.M.: In Romania este destul de greu, pentru ca totul se schimba foarte repede. Se fac cu rapiditate modificari in componenta loturilor si de tehnicieni. Apar antrenori noi, cu idei si tactici noi si din acest motiv imi este foarte greu sa dau un pronostic. Sunt convins ca titlul de campioana se va decide intre Remat Zalau si Tomis Constanta.

Rep.: Credeti ca Remat-ul a invatat deja ceva, a castigat un plus de experienta in urma competitiilor din cea mai grea grupa a Champions League?

S.M.: Experienta pentru Remat se va vedea foarte bine abia cand va juca finala cu Tomis Constanta. Atunci vom putea cantari cat a invatat si cat au progresat in jocul lor, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic.

Rep: V-ati reintoarce sa antrenati in Romania?

Rep.: Am in Germania un contract nelimitat si atata timp cat lucrurile functioneaza acolo bine nu am de ce pleca. Deocamdata, nu am ganduri legate de trecut si nici de viitor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »