Stadionul Municipal din Zalău va purta numele campionului Gheorghe Guşet

În urmă cu aproape două luni, consilierii locali din cadrul Primăriei Zalău au votat Proiectul de Hotărâre prin care Sala Sporturilor să poarte numele tehnicianului Gheorghe Tadici, cel mai reputat antrenor din handbalul feminin românesc. Decizia a fost luată la scurt timp după ce Tadici a pus punct unei cariere de dascăl de 43 de ani.
Despre un astfel de proiect s-a discutat şi în cadrul şedinţei Consiliului Local de vineri, 16 iunie, consilierul PNŢCD, Dorel Labo, propunând ca Stadionul Municipal să poarte numele regretatului campion Gheorghe Guşet, cel mai mare aruncător român de greutate din toate timpurile.
„După cum ştiţi cu toţii, l-am pierdut în urmă cu câteva zile pe atletul Gheorghe Guşet, multiplu campion naţional şi balcanic, care a fost şi cetăţean de onoare al Zalăului. Propun ca Stadionul Municipal să poarte numele lui şi, în viitor, dacă tot amenajăm stadionul, să ne gândim să-i facem şi un bust”, a firmat Dorel Labo.
„Ne-am gânsit şi noi la un astfel de proiect şi este bine că această propunere vine din partea dumneavoatră, a consilierilor. Este binevenită, mai ales că Stadionul urmează să intre într-un proces de renovare. Există o serie de etape care trebuie parcurse, dar cred că această propunere se va concretiza”, a fost răspunsul primarului Ionel Ciunt.
Gheorghe Guşet a devenit campion naţional la aruncarea greutăţii între anii 1990 şi 2007, a fost de 16 ori campion balcanic, de cinci ori medaliat cu aur la Cupa Europei, a participat la opt ediţii ale Campionatelor Europene şi de cinci ori la Campionatele Mondiale, obţinând în 2006 locul cinci la Campionatul Mondial de la Moscova (cea mai bună clasare a tuturor timpurilor a unui aruncător român de greutate), iar de trei ori a participat la Jocurile Olimpice.
Gheorghe Guşet a încetat din viaţă luni dimineaţa, în jurul orei 2, la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, iar miercuri a fost condus pe ultimul drum.

2 Thoughts to “Stadionul Municipal din Zalău va purta numele campionului Gheorghe Guşet”

  1. Anonim

    Morar ai vazut ce articol de clasa a doua a compus Arni de la ztv pe aceiasi tema?

  2. Anonim

    Ma bucur , merita !!!

Leave a Comment