Sporting Zalău, noua echipă de fotbal din municipiu?

Deşi FC Zalău nu a primit încă niciun răspuns oficial din partea Primăriei cu privire la proiectul de finanţare pentru sezonul 2017 – 2018, de mai bine de o lună, la nivel de municipiu circulă zvonuri potrivit cărora, în Zalău va exista o nouă echipă de fotbal la nivel de seniori. Foarte probabil, va fi un club de drept privat, dar care ar urma să fie susţinut de autorităţile locale, cu toate că, nefiind înscrisă într-o competiţie de nivel naţional, regulamentul comisiei de evaluare şi selecţie a proiectelor sportive nu permite finanţarea clubului respectiv.
Singura variantă ar fi înfiinţarea unei asociaţii sportive sau a unui club de drept public.
La Adunarea Generală a Asociaţiei Judeţene de Fotbal, programată în data de 28 iulei, urmează să fie dezbătut şi subiectul privind acceptarea noii echipe de fotbal, Sporting Zalău, în campionatul Ligii a IV-a, deoarece se doreşte ca la finalul sezonului viitor, noua echipă din municipiu să promoveze în Liga a III-a.
Printre numele ce urmează să facă parte din conducere au fost vehiculate cel al lui Doru Matei, care, la începutul acestui an, a fost aproape de a fi numit director executiv la FC Zalău, dar şi al lui Alin Demle, care în ultima perioadă a fost acţionar la FC Zalău.
Contactat telefonic pentru a ne oferi detalii cu privire la noua echipă din municipiu, Daniel Sabou, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, a precizat că nu a fost înregistrat încă niciun document în acest sens la instituţia pe care o conduce, dar că există zvonuri potrivit cărora, în perioada imediat următoare, ar putea fi solicitată înregistrarea unei noi echipe de fotbal.
Rămâne de văzut dacă proiectul va putea fi finalizat, dar şi dacă echipa va fi acceptată în Liga a IV-a. Există însă, şi varianta ca reprezentanţii cluburilor din eşalonul patru să nu fie de acord cu înscrierea noii echipe în Liga a IV-a, astfel că Sporting Zalău va fi nevoită să aştepte cel puţin doi ani pentru a ajunge în Liga a III-a, adică într-o competiţie de nivel naţional.
În cazul în care Ioan Morar nu va dori să desfiinţeze clubul FC Zalău şi va fi dispus să-l susţină la nivelul Ligii a V-a, nu este exclusă nici varianta de a vedea două echipe din municipiu la nivelul ultimului eşalon fotbalistic. Situaţia ar fi una cât se poate de jenantă, mai ales că, odată cu retragerea clubului FC Zalău din Liga a III-a, Sălajul devine unul dintre cele patru judeţe din România care nu va avea nicio echipă de fotbal înscrisă într-o competiţie de nivel naţional.

2 Thoughts to “Sporting Zalău, noua echipă de fotbal din municipiu?”

  1. Anonim

    CIUNTULE BAGA-L PE ROBERT GOIE LA SPORTING CA NU-I AJUNGE NIUMAI LA CITADIN SI LA FC ZALAU. NU-I MAI AJUNG BANII!

  2. Anonim

    HC Zalau – Ankara Yenimahalle BSK/O.F.N. Ionias in turul II al EHF Cup

Leave a Comment