Sorin Rădulescu lasă Zalăul pentru echipa care l-a consacrat ca jucător

Magazin Salajean 9 iunie 2011 0

Sorin Rădulescu lasă Zalăul pentru echipa care l-a consacrat ca jucător

După o perioadă de patru ani petrecută pe banca formaţiei HC Zalău, din care un an a condus singur echipa de pe margine, iar trei ani alături de managerul Gheorghe Tadici, antrenorul băimărean Sorin Rădulescu va prelua în această vară frâiele echipei care l-a consacrat ca jucător, HCM Minaur Baia Mare. Am convenit încetarea colaborării profesionale pentru sezonul 2011 – 2012, urmând ca dânsul să înceapă o altă muncă la o echipă care i-a marcat cariera sportivă de performanţă, clubul HCM Minaur Baia Mare, aflat de această dată într-un moment dificil, retrogradând după cum se ştie din Liga Naţională. Preluând echipa Minaur alături de un alt colaborator al clubului nostru, Ioan Gherhardt, dovedeşte un caracter puternic care sare să pună umărul la redresarea Minaur pe linia de plutire. Eu ştiu ce poate în această profesie. A acumulat mult în această profesie extrem de grea şi de dificilă în care doar caracterele puternice pot avea succes. Cred şi sper ca în cel mai scurt timp să ne bucurăm împreună de realizările lui la vechea şi noua lui echipă, de care ştiu că nu s-a îndepărtat niciodată, inima lui bătând mereu pentru Minaur. Conducerea clubului, staff-ul tehnic şi administrativ, dar şi jucătoarele, cu toţii îi mulţumim la modul sincer pentru colaborarea care am avut-o şi-i dorim mult succes şi sănătate. Sper ca perioada petrecută la Zalău să-i lase amintiri plăcute şi să simtă că o parte din el a rămas aici, iar într-o zi poate se va întoarce, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul Gheorghe Tadici.

Şi Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, consideră că experienţa acumulată de Rădulescu în cei patru ani petrecuţi la Zalău îl va ajuta în activitatea pe care o va începe la Baia Mare. Faptul că suntem în cupele europene i se datorează într-o anumită măsută şi lui. Cred că a fost o colaborare bună. În sportul de performanţă înveţi întotdeauna, cu fiecare meci şi cu fiecare competiţie. Sorin Rădulescu şi-a dorit să se perfecţioneze ca antrenor. A avut şi avantajul de a lucra cu un antrenor consacrat, dar şi cu un lot care cred că a crescut şi cu ajutorul lui. E o colaborare care pe mine m-a impresionat. E important să ai o atmosferă liniştită în echipă şi să reuşeşti să menţii un echilibru în aşa fel încât obiectivul să nu poată fi compromis. Ca şi în viaţă şi în sport apar momente când trebuie să ai o altă opţiune. Trebuie să-şi doreşti mai mult. E momentul în care colaborarea dintre HC Zalău şi Sorin Rădulescu se opreşte deocamdată aici. Spun deocamdată pentru că viaţa e complexă şi are destule lucruri neprevăzute. E o provocare nouă pentru el să antreneze o echipă de băieţi, într-o situaţie nu foarte confortabilă, dar atunci când te întorci la echipa care te-a făcut cunoscut ca sportiv cred că e un motiv în plus de a-ţi dori să reuşeşti. Cred că Sorin Rădulescu are toate calităţile şi atuurile necesare să reuşească ca antrenor. HCM Minaur Baia Mare este un nume mult prea cunoscut şi evident că nici nu poate fi conceput decât în Liga Naţională. Vreau să-i mulţumesc pentru perioada cât a lucrat aici şi să-i doresc succes, a firmat preşedintele Tiberiu Marc.

Încântat de faptul că încetarea colaborării dintre el şi club a avut loc într-un cadru organizat, Sorin Rădulescu a recunoscut că i-a fost greu să ia această decizie, chiar dacă este vorba de clubul care l-a consacrat. Sunt încântat de această conferinţă, pentru că nu multe cluburi mai practică acest mod de a încheia o activitate. E greu să mă despart după patru ani de această echipă cu care am colaborat bine. Le mulţumesc tuturor celor cu care am colaborat. Un colectiv de oameni foarte inimoşi care au ajutat şi vor ajuta această echipă. De câte ori voi avea ocazia voi reveni cu drag să văd echipa la lucru atât în campionat, cât şi în cupele europene. Doresc echipei o clasare cât mai bună în sezonul următor în campionatul intern, iar în cupele europene un drum cât mai lung. Este o provocare pentru mine că mă întorc la o echipă de băieţi. Într-adevăr este un sentiment special, dar nu mă sperie munca şi cred că voi face treabă bună cu noua echipă. Am înţeles că acolo a lipsit disciplina. Dacă nu te impui ca antrenor intervin probleme pe parcurs. Sper ca împreună cu domnul Gherhardt să promovăm echipa şi să tindem uşor spre ceea ce a fost Minaur înainte. Într-adevăr este echipa care m-a format ca jucător şi ca om şi mă întorc cu drag acolo. Probabil că şi această provocare de a mă întoarce la Minaur m-a determinat să fac acest pas.

Sorin Rădulescu va fi ajutat pe banca echipei Minaur Baia Mare de un alt antrenor cunoscut zălăuanilor, Ioan Gherhardt, cel care l-a înlocuit la HC Zalău pe Gheorghe Tadici după plecarea acestuia la campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »