Somesul Ileanda vinde locul in Liga a III-a?

Magazin Salajean 28 iulie 2010 0

Somesul Ileanda vinde locul in Liga a III-a?

Promovata in Liga a III-a in aceasta vara, in urma meciului de baraj sustinut la Cluj-Napoca, impotriva formatiei bihorene Bioland Paleu, Somesul Ileanda a anuntat ca nu are resursele necesare pentru a evolua in al treilea esalon fotbalistic. Ne-am bazat pe sprijinul autoritatilor judetene, insa am primit un raspuns negativ, astfel ca nici negocierile cu cei din Jibou nu mai au niciun rost. Nici oamenii de afaceri din zona nu mai au acelasi optimism ca in momentul promovarii. Unii dintre ei au batut elegant in retragere.

De asemenea, Primaria Ileanda nu mai poate dispune de cele 600-700 de milioane, pe care voiam sa le alocam in 2010, din cauza modificarii legii, prin care banii proveniti din cresterea cotei de impozitare a salariilor sunt trimisi direct la Bucuresti, la buget, a explicat la scurt timp dupa promovare primarul din Ileanda, Petre Satmari. Desi, la un moment dat, circulau zvonuri potrivit carora echipa din Ileanda ar putea chiar sa se desfiinteze, se pare ca oficialii de pe Somes intentioneaza sa vanda locul in al treilea esalon. Potrivit www.liga2.ro, echipa care ar urma sa ii ia locul formatiei din Ileanda este FC Hunedoara.

Potrivit aceleasi surse, ex-presedintele Consiliului Director al FC Hunedoara, Gelu Simoc, a plecat luni la Bucuresti unde, ieri, la sediul Federatiei Romane de Fotbal, urma sa semneze actele de fuzionare prin absorbtie cu clubul FC Somesul Ileanda. Mai mult ca sigur, FC Hunedoara va evolua sezonul viitor in Liga a III-a.

Tranzactia va costa in jur de zece mii de euro, suma care va fi suportata de cei doi sponsori pe care primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada, ii va aduce la echipa si care se vor angaja sa asigure echipei un buget de 400.000 de euro in primul sezon, a declarat pentru liga2.ro o sursa din cadrul gruparii hunedorene. Din pacate, pana la ora inchiderii editiei nici primarul Satmari si nici patronul Revnic nu au putut fi contactati, pentru a ne da un raspuns concret.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »