Somesul Ileanda, echipa salajeana cu patron si jucatori maramureseni

Magazin Salajean 6 mai 2010 0

Somesul Ileanda, echipa salajeana cu patron si jucatori maramureseni

Formatia antrenata de baimareanul Stefan Colar vrea sa promoveze in aceasta vara in Liga a III-a de fotbal

Ultima echipa salajeana de fotbal care a promovat in al treilea esalon fotbalistic al tarii, in urma unui meci de baraj, a fost FC Zalau. Echipa zalauana, care era antrenata la acea vreme de Marius Pasca, a invins in urma cu doi ani, cu scorul de 1 – 0 tocmai reprezentanta judetului Maramures, Spicul Mocira. Pe langa FC Zalau si FC Silvania (care reprezinta judetul cu cinste in Liga a II-a), Salajul ar putea avea incepand din aceasta vara o noua echipa in lumea buna a fotbalului romanesc. Somesul Ileanda, echipa ce mai are nevoie de o singura victorie pentru a deveni campioana judetului Salaj, cu trei etape inainte de finalul actualului sezon din Liga a IV-a.

15 jucatori din 21 sunt maramureseni

Formatia din Ileanda este alcatuita in cea mai mare parte din jucatori maramureseni, care au evoluat in trecut in Liga a II-a si in Liga a III-a si care, negasind conditii sa faca performanta in judetul vecin, au ales sa vina la Ileanda. Cele mai cunoscute nume sunt: Bogdan Darabus si Dacian Dacin (ambii fosti jucatori la FC Baia Mare si Unirea Dej), Stefan Colar, antrenor jucator care a evoluat la FC Baia Mare, dar si Alexandru Lovasz (fost portar la FC Baia Mare). Practic, 15 jucatori din cei 21 prezenti in lot sunt din judetul Maramures, cinci sunt salajeni, iar unul este din Dej. Aici am gasit impreuna cu jucatorii conditii pentru performanta si oameni dispusi sa investeasca in aceasta echipa, pentru a ne indeplini obiectivul propus. Sper sa putem promova in Liga a III-a, chiar daca este destul de greu, fiindca depindem de un singur meci, in care jucatorii pot sa prinda o zi buna sau o zi slaba. Practic, este ca si o finala de Campionat Mondial sau European, unde daca pierzi se duce totul de rapa, ne-a declarat antrenorul baimarean, Stefan Colar. Jucatorii fac antrenamente de trei ori pe saptamana, marti, joi si sambata, iar cei 15 jucatori si antrenorul Colar vin la Ileanda cu un microbuz pus la dispozitie de patronul echipei, Grigorita Revnic.

Lotul echipei Somesul Ileanda: portari – Alexandru Lovasz (Maramures), Raul Jurje (Maramures); fundasi – Dacian Dacin (Maramures), Bogdan Hodis (Maramures), Bogdan Darabus (Maramures), Cristian Turcas (Salaj), Cristian Lazar (Maramures), Radu Suciu (Maramures); mijlocasi – Doru Nechita (Maramures), Vasile Roman (Salaj), Bogdan Tulici (Maramures), Adrian Szekely (Maramures), Alexandru Turcu (Salaj), Cristian Selentioan (Cluj), Florin Matesan (Salaj), Bogdan Grigorie (Maramures); atacanti – Flaviu Ilies (Salaj), Daniel Petrusca (Maramures), Razvan Semicica (Maramures). Antrenor: Stefan Colar.

Patronul echipei, salajean stabilit in Baia Mare

Majoritatea investitiilor la echipa Somesul Ileanda sunt facute de Grigorita Revnic, patronul firmei Electromara din Baia Mare. Originar din localitatea salajeana Simisna, Revnic s-a stabilit de ani buni in Baia Mare, iar in urma cu trei ani a ales sa investeasca in echipa din Ileanda. Acesta a tinut sa precizeze ca, daca exista in Simisna un teren de fotbal pe care se puteau disputa meciuri de fotbal, ar fi facut o echipa tocmai in comuna natala. Daca era teren de fotbal in Simisna, faceam aceasta echipa in comuna mea natala. Acum insa ne facem datoria aici, la Ileanda si sper sa promovam, ne-a precizat patronul echipei, Grigorita Revnic.

Primaria Ileanda incepe modernizarea bazei sportive chiar de saptamana viitoare

Pentru a putea evolua in Liga a III-a, Somesul Ileanda trebuie sa devina Club Sportiv, cu acte in regula. Primarul comunei Ileanda, Petre Satmari, ne-a declarat ca exista o asociere intre Consiliul Local din comuna si firma din Baia Mare, Electromara, condusa de Grigorita Revnic, iar actele au fost deja inaintate catre Federatia Romana de Fotbal pentru inregistrarea Clubului Sportiv Somesul Ileanda. Se asteapta finalizarea actelor, insa nu cred ca vor aparea probleme. Exista o asociere intre noi si firma domnului Revnic si fiecare contribuim cu ceea ce ne-am angajat. Noi punem la dispozitie baza sportiva si alocam bani care pot fi decontati. Am platit legitimatiile jucatorilor, asiguram arbitrajele si am achizitionat echipamentele de joc.

Restul asigura domnul Revnic, ne-a declarat primarul Petre Satmari. Edilul comunei Ileanda a mai afirmat ca in aceasta vara va avea loc modernizarea bazei sportive, lucrarile urmand sa inceapa chiar de saptamana viitoare. Daca vom castiga meciul cu Flacara Halmasd nu mai putem pierde locul intai si vom incepe lucrarile la stadion chiar de saptamana viitoare, iar echipa va juca cele doua meciuri de pe teren propriu pe terenul din Galgau. Se va regazona tot terenul, se vor construi vestiare noi si se va face si o tribuna cu 350 de locuri.

Daca vom avea banii necesari, executantul ne-a dat asigurari ca va termina toate lucrarile pana la inceperea campionatul viitor. Primarul Satmari considera ca, daca vor mai avea loc doua, trei achizitii in aceasta vara, echipa din Ileanda poate face fata, fara probleme, in Liga a III-a. Ma bucur ca am ajuns pana in aceasta faza. Cu mici modificari in lot, cred ca putem fi o echipa de mijlocul clasamentului in Liga a III-a. Cu patru etape inainte de finalul campionatului, Somesul Ileanda ocupa locul intai in play-off, avand acumulate 30 de puncte, cu zece mai mult decat ocupanta locului secund, CS Barcaul Nusfalau. Pentru a deveni campioana judetului si matematic, echipa din Ileanda mai are nevoie sa castige meciul de duminica, cu Flacara Halmasd.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »