Situatie confuza in Liga a IV-a Salaj

Magazin Salajean 4 iunie 2009 0

Situatie confuza in Liga a IV-a Salaj

Chiar daca FC Silvania nu va obtine promovarea in Liga a II-a, presedintele Ioan Gurzau este convins ca va putea participa si cu echipa a doua la barajul pentru promovarea in Liga a III-a. De cealalta parte, atat reprezentantii AJF Salaj, cat si antrenorii primelor cinci echipe din Liga a IV-a sunt de parere ca la barajul pentru promovarea in Liga a III-a are drept de participare ocupanta locului secund.

Stabilirea echipei calificate la meciul de baraj pentru Liga a III-a a starnit multe discutii si nemultumiri in ultima perioada. Sigur ca, unele schimbari au intervenit si in urma rezultatelor inregistrate in ultimele etape. In urma cu doua etape, FC Silvania avea sa piarda pe teren propriul derby-ul cu CFR II Cluj si sa-si diminueze aproape la maxim sansele de a mai fi prezenta la turneul de baraj pentru promovarea in Liga a II-a. Scorurile inregistrate in ultima etapa aveau sa o puna din nou in postura de principala favorita la participarea in turneul de promovare in Liga a II-a. Simleuanii au dispus cu scorul de 5 – 2, in deplasare, la Inter Fagaras, iar CFR Cluj a cedat inexplicabil, pe teren propriu, cu scorul de 3 – 0, in fata echipei CSM Sebes. Cum in ultima etapa FC Silvania va avea un meci extrem de usor, cu ocupanta ultimului loc, Sighetul Marmatiei, partida in care au nevoie doar de un punct pentru a termina pe locul doi, simleuanii se pot gandi deja la turneul de baraj. Daca in Liga a III-a situatia este cat se poate de clara, la nivelul Ligii a IV-a, lucrurile par mai complicate. Presedintele FC Silvania este de parere ca echipa a doua, FC Silvania II Simleu Silvaniei are drept de participare la barajul pentru promovarea in Liga a III-a, indiferent de rezultatele pe care le va inregistra prima echipa in turneul pentru promovarea in Liga a II-a. Intr-adevar, doua echipe de la acelasi club nu pot juca la acelasi nivel. Insa, locul primei echipe este cesionat de la Somesul Satu Mare, iar contractul de cesiune trebuie reinnoit la fiecare sfarsit de sezon in primi trei ani. Poate fi pusa in calcul si varianta ca noi sa nu mai reinnoim acel contract si sa ramanem cu echipa a II-a. Nu de aceeasi parere par sa fie si reprezentantii Asociatiei Judetene de Fotbal Salaj, care spun ca un sezon poate fi considerat incheiat numai dupa ce se termina si partidele de promovare in esaloanele superioare. Chiar daca nu au dorit sa faca o declaratie oficiala in acest sens, si antrenorii primelor cinci echipe din Liga a IV-a sunt de parere ca FC Silvania II Simleu Silvaniei nu are drept de participare la barajul pentru promovarea in Liga a III-a, numai daca prima echipa va promova in Liga a II-a. Asa cum va informam in editia de ieri, reprezentanta judetului Salaj va intalni la barajul pentru promovare in Liga a III-a reprezentanta judetului Satu Mare, care se va decide duminica, in finala dintre Turul Micula si Victoria Carei.

Ce spune regulamentul?

Capitolul competitii

Articolul 21: Cluburi cu mai multe echipe

1. Cluburile pot participa in competitiile de seniori numai cu o singura echipa la fiecare categorie competitionala.

2. In cazul cluburilor care participa cu mai multe echipe in categoriile competitionale diferite, echipele in cauza nu au dreptul sa promoveze in categoria superioara in care participa o alta echipa a aceluiasi club. Se ia in calcul situatia existenta la terminarea campionatului in cursul caruia echipa respectiva a obtinut dreptul de promovare.

3. In situatia in care una dintre echipele aceluiasi club participanta in competitii conform art. 21.1 si 2 se claseaza pe un loc care ii da dreptul sa promoveze sau sa participe la un baraj pentru promovare, acest drept ii revine echipei clasata pe locul urmator, daca aceasta nu se afla intr-o situatie similara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »