Site-ul UEFA isi bate joc de fotbalul romanesc

Magazin Salajean 13 iulie 2007 0

Site-ul UEFA isi bate joc de fotbalul romanesc Site-ul oficial UEFA ofera informatii cel putin ciudate despre componenta echipelor din Liga I. Dacta forul european a fost la curent cu venirea lui Gheorghe Hagi pe banca tehnica a Stelei, nu acelasi lucru se poate spune despre cooptarea lui Bergodi la Rapid. Erorile nu se opresc insa aici. Sorin Cartu apare ca antrenor atat la Otelul, cat si la FC National, la Gloria Bistrita este Ion Balaur, iar tehnicianul Universitatii Craiova ar fi un anume Alphonse Costantin.

Schimbarile continue de antrenori din fotbalul romanesc i-au zapacit pana si pe statisticienii UEFA. Explicatia ar putea fi aceea ca, sezonul competitional trecut, majoritatea echipelor din prima liga si-au inlocuit foarte des ocupantii bancilor tehnice, media fiind un demis/demisionar la fiecare runda. Recordul il detine Ceahlaul Piatra Neamt, cu cinci principali inlocuiti in 34 de etape (Mihai Stoica, Ion Moldovan, Vasile Szilaghi, Florin Marin si Aurel Sunda). Totusi, in dreptul datei ultimei actualizari sta scris 11 iulie 2007.

Asadar, din sursele UEFA, Dorinel Munteanu nu a plecat de la Arges Pitesti. Cu toate ca Dorinel a semnat cu FC Vaslui, la echipa moldava figureaza in continuare Viorel Hizo, tehnician ce s-a intors intre timp la Ceahlaul Piatra Neamt. La trupa lui Gheorghe Stefan apare, ca principal, Florin Marin, desi si-a incheiat de mai mult timp conturile cu pietrenii. La CFR Cluj, participanta in editia actuala a Cupei UEFA, nu este Ioan Andone, asa cum ar fi fost normal, ci Gheorghe Mihali. Chiar daca in staff-ul administrativ nu sunt probleme, pe banca tehnica a Universitatii Craiova apare un nume cvasinecunoscut: Alphonse Costantin. In ciuda faptului ca si-a dat demisia inaintea ultimei etape din campionatul precedent, Basarab Panduru a ramas pe banca Farului, dupa informatiile celor de la UEFA.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »