Şimleuanii au urcat pe podium la Cupa României de Karate

Printre sportivii prezenţi la ediţia din acest an a Cupei României de Karate Shotokan şi la prima ediţie a Campionatului Naţional, versiunea Sanbon Shobu, s-a numărat şi o delegaţie de şase sportivi reprezentând Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei şi CS Omega din aceeaşi localitate.
Revelaţia delegaţiei şimleuane a fost Marius Ilinca, cel care a cucerit trei medalii de aur în proba de kumite, la cadeţi (cat. +70 de kilograme).
Cel mai bun rezultat la feminin a fost obţinut de Maia Pop, care a obţinut o medalie de aur, două de argint şi una de bronz la categoria copii 2 (-25 de kilograme). Tania Pop a urcat de două ori pe treapta a treia a podiumului la categoria cadete (+54 de kilograme), iar Paula Radu s-a întors de la Târgu Secuiesc cu trei medalii de argint, toate obţinute la senioare (categoria -68 de kilograme).
La masculin, David Cosma a obţinut două medalii de argint şi două de bronz la copii 2, categoria -30 de kilograme. Alexandru Moldovan şi-a trecut în cont două medalii de bronz la cadeţi (-50 de kilograme).
„O evoluţie remarcabilă pentru sportivii noştri, iar cel mai important este faptul că au reuşit să se califice la Campionatul European din Cehia, unde vom participa cu cinci sportivi şi sperăm să ne întoarcem cu tot atâtea medalii”, a declarat preşedintele CS Omega Şimleu Silvaniei, Gheorghe Pop.
Până la Campionatului European, karateka şimleuani vor participa la un stagiu de pregătire al Asociaţiei Nord-Amical Karate, ce va avea loc la Baia Mare, în 12 noiembrie.

Leave a Comment