Simleuanii au inceput cu dreptul

Magazin Salajean 5 octombrie 2011 0

Simleuanii au inceput cu dreptul

CS Phoenix Simleu Silvaniei – CS Avantul Torpi Targu Mures 3 – 0 (13, 12, 16)

Iata, s-a dat startul si in campionatul esalonului secund al voleiului masculin romanesc. In etapa inaugurala, simleuanii au obtinut o victorie, pe cat de clara, pe atat de meritata, dupa 53 de minute de joc. Clara, pentru ca scorul dovedeste acest lucru si meritata, fiindca ai nostri au fost superiori partenerilor de intrecere in toate actiunile tehnico-tactice. Oaspetii, cu exceptia ultimului set, n-au prea reusit sa faca fata impetuozitatii gazdelor. Atunci, in setul al treilea (cu 27 de schimbari de serviciu), ei au cautat sa ramana in meci, dar n-au reusit, in ciuda dezinvolturii manifestate. La gazde, dupa infrangerea surprinzatoare din meciul amical cu echipa LPS CSS Bihorul Oradea (scor: 1-3 la seturi, pe teren propriu !), antrenorul Mircea Abraham a cautat sa indrepte unele „inadvertente” in jocul simleuanilor si sa-i mobilizeze pentru a castiga aceasta partida din etapa intai a campionatului. Se pare ca a reusit…

In acest context, dupa incheierea meciului, antrenorul principal Abraham declara: „Sunt bucuros ca am debutat cu dreptul in noul campionat, fapt pentru care evidentiez intreaga formatie pe care am folosit-o. Ma preocupa omogenizarea echipei, gasirea si aplicarea metodelor si mijloacelor optime pentru aducerea la acelasi „numitor comun” a voleibalistilor juniori si seniori, lucru care nu-i asa usor de realizat. Ne asteapta un meci foarte greu, sambata viitoare, la Cluj-Napoca. Ce sa spun… noi suntem optimisti !”.

Revenind la meci, acesta a fost de un bun nivel tehnic si spectacular, in care veteranul Ioan (Onut) Puscas, in calitate de capitan de echipa, si-a imbarbatat coechipierii la joc, avand si o prestatie eficienta, mai ales in linia a doua, la preluarea mingii, oferindu-i coordonatorului Harlisca bune ocazii pentru constructia actiunilor de atac. Astfel, in primul set scorul a evoluat rapid si consistent in favoarea salajenilor (7-1, 15-3, 21-8), impunandu-se cu 25-13. Setul secund a avut aproape acelasi istoric: 5-2, 10-5, 16-8 si, apoi, 24-9 (!), cu opt puncte consecutive, cand la serviciu era Silaghi, iar Harlisca, Ivan si Pop se aflau la fileu. Localnicii si-au adjudecat acest act cu scorul de 25-12, prin atacul decisiv al lui Ivan. In ultimul set, targu-muresenii au incercat, cum spuneam, sa ramana in meci, insa, dupa scorul de 4-4, ai nostri s-au distantat repede la sase-noua puncte (14-8, 21-12, 24-15), castigand fara probleme, cu scorul de 25-16, in urma finalizarii lui Pop.

La simleuani, antrenorii Mircea Abraham – principal si Marius Oniga – secund, au folosit formatia: Ionut Silaghi, Andrei Harlisca (Cristian Lazar), Sergiu Ivan, Adrian Pop, Eugen Ilies, Ioan (Onut) Puscas – capitan de echipa ( Dacian Ardelean).

Au arbitrat bine: Sebastian Borota – principal (Baia Mare), Mircea Iosif Rus – secund (Cluj-Napoca), Marin Stefan – scorer (Simleu Silvaniei), Viorel Lucaciu si Cristian Boroeanu – asistenti (ambii din Zalau).

Sambata, 8 octombrie, simleuanii vor juca, in deplasare, cu echipa CS Chimszed UMF Cluj-Napoca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »