Silenzio stampa la FC Zalau

Magazin Salajean 25 martie 2010 0

Silenzio stampa la FC Zalau

Deranjata de articolul aparut in editia de marti a cotidianului nostru, cu titlul Bataie de joc pe bani publici, conducerea clubului FC Zalau a decis, in urma unei sedinte, ca atat jucatorii, cat si antrenorii din cadrul clubului sa nu mai ofere nicio informatie si sa nu mai faca nicio declaratie presei locale, cel putin pentru cateva zile. Daca domnii din conducerea echipei au impresia ca cei aproximativ 6 miliarde de lei vechi sunt alocati de propriile lor firme, si nu din bugetul statului, aproape ca am fi de acord cu aceasta decizie.

Insa, atata timp cat majoritatea banilor cheltuiti la club, sunt, de fapt, banii contribuabililor, ni s-ar parea mult mai normal ca persoanele din conducere sa ofere o explicatie zalauanilor, in ceea ce priveste actuala situatie a echipei. Mai mult, au fost persoane din conducere care erau foarte convinse ca acel articol a aparut la comanda unor persoane rivale din lumea fotbalului. Vreau sa le spun respectivilor domni ca acel articol nu a fost scris nici la comanda si nici ca sa fac rau clubului. Dimpotriva, am incercat sa trag un semnal de alarma, fiindca deja cutitul este la os, iar aceasta echipa nu merita sa retrogradeze, ci sa promoveze. Paranoia insa, este o boala care-i rapune usor pe multi din lumea sportului, in special din lumea fotbalului.

Nu se schimba antrenorul

Desi FC Zalau a obtinut o singura victorie in primele trei etape din retur, si aceea pe teren propriu, aflandu-se pe locul 12 dupa 20 de etape, presedintele Ioan Morar crede ca schimbarea antrenorului nu este o solutie

Doua infrangeri si o victorie a inregistrat FC Zalau in acest an, succesul avand loc pe teren propriu, in fata echipei CSM Sebes. Aceasta, dupa ce in pauza de iarna s-au efectuat nu mai putin de opt trasferuri, e drept cu jucatori tineri, dar a fost inlocuit si antrenorul principal. Antrenorul nu poate sa intre pe teren in locul jucatorilor si sa marcheze, ci doar sa-i pregateasca cat mai bine pentru meciurile care urmeaza si sa le dea indicatii de pe margine. La fel de adevarat este faptul ca, in orice echipa, trebuie sa treaca cateva etape ca jucatorii sa se cunoasca intre ei, pentru a putea avea o colaborare cat mai buna atat pe faza de aparare, cat pe faza de atac. Totusi, cel putin in meciul de la Bistrita, FC Zalau a avut in formula de start doar doua noutati, portarul Chereches si fundasul Silviu Crisan, ambii venind din Liga a II-a. In aceste conditii, ne vine greu sa credem ca mai trebuie avut rabdare, asa cum cer persoanele din conducere.

Nu putem emite pretentii dupa doar trei etape. Trebuie avuta putina rabdare si veti vedea unde vom fi peste cateva etape, ne-a declarat, marti, presedintele Ioan Morar. Acesta a mai spus ca schimbarea antrenorului nu este o solutie pentru iesirea echipei din impas. Nu se pune problema sa-l schimbam pe Calin Pop. El are un contract pana in vara si un obiectiv stabilit, pe care trebuie sa si-l indeplineasca. Intr-adevar, un antrenor nu poate sa faca mare lucru dupa doar trei etape, insa jucatorii sunt aceiasi si, totusi, rezultatele pozitive intarzie sa apara. Ne-am bucura sa fim contrazisi, iar FC Zalau sa se situeze, peste cateva etape, intre primele echipe ale clasamentului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »