Si-au incalzit greu motoarele

Magazin Salajean 17 ianuarie 2011 0

Si-au incalzit greu motoareleHC Zalau a obtinut vineri seara primele puncte din acest an, dar nu a reusit sa se desprinda decisiv de echipa din Deva decat in ultimul sfert de ora

HC Zalau a dispus vineri seara cu scorul de 26 – 21 (12 – 11), pe teren propriu, de CSM Cetate Devatrans. Meciul a fost unul destul de disputat, cu exceptia ultimului sfert de ora, in care zalauancele au condus cu trei, patru si chiar cinci goluri. Aceasta si din cauza unei evolutii nu foarte bune a echipei din Zalau, care a irosit multe ocazii, ratand chiar si de la sapte metri.

Primul gol al meciului l-au inscris oaspetele, prin Irina Munteanu, in minutul trei, in acelasi minut Somoi restabilind egalitatea. Tot devencele au trecut in avantaj, 1 – 2 prin Stejpanov, in minutul cinci, insa Babeanu restabileste egalitatea cateva secunde mai tarziu. Au urmat trei reusite consecutive pentru HC Zalau, scorul devenind 5 – 2 in minutul noua, moment in care presedintele Marian Muntean solicita primul time-out. Deva revine in joc si restabileste egalitatea la opt. Scorul este strans in continuare, iar la 12 – 11 Tadici solicita si el primul timp de odihna, dar tabela tot nemodificata ramane pana la pauza.

Jocul a fost destul de disputat si dupa revenirea de la vestiare, zalauancele avand avans de maxim doua goluri pana in minutul 45. Ultimul sfert de ora a fost mai bun pentru HC Zalau, jucatoarele conduse de Tadici marindu-si avantajul chiar la cinci goluri, diferenta care s-a inregistrat si la final de meci. A fost un joc dificil pentru ca Deva a incercat marea cu sarea. Au avut si cu ce. Au fost sprijiniti. Spun atat si nimic mai mult. Am castigat pe lupta, am castigat pe drept si victoria putea sa fie si mai clara. Desigur si noi am facut multe greseli. Au fost destul de multe greseli tehnice, am avut multe ratari, chiar si de la 7 metri, iar jocul greseala asteapta. E bine ca am venit la plus la golaveraj dupa meciul de saptamana trecuta de la Oltchim. Ne dorim in urmatoarele trei meciuri trei victorii si sper sa le si obtinem. Nu va fi usor nici in deplasarea de la Resita, nici duminica viitoare cu Jolidon Cluj, dar noi speram sa crestem si sa jucam din ce in ce mai bine, a declarat imediat dupa meci Gheorghe Tadici.

Daca managerul zalauan nu a dorit sa comenteze maniera de arbitraj a celor doi baimareni, Marta si Hendrea, chiar daca si echipa sa a fost dezavan-tajata in cateva randuri, presedintele Marian Muntean chiar i-a amenintat dupa meci pe cei doi maramureseni, spunand ca le va creea si el probleme. Despre meciul de astazi? Despre hotia de astazi pot sa va spun. Despre meciul de astazi nu stiu. Jocul era foarte bun si foarte frumos daca era lasat de catre cei doi < feciorica >, care sunt de prin zona Ardealului, de la Maramures. Fecioreasca vad ca se joaca in continuare. Cu tot respectul pentru domnul Tadici, ca sunt prieten vechi si am invatat multe de la dansul, dar chiar ca nu trebuia sa intervina ei sa-si faca probleme, pentru ca le voi crea si eu probleme. Este pacat ca in zilele acestea in care traim sa se faca furaciune si golanie si in sport. Presedintele Muntean a mai spus ca unul dintre motivele infrangerii este si faptul ca echipa pe care o conduce nu este inca omogena.

Am pierdut ca n-am avut echipa omogenizata pentru ca am 11 jucatoare noi si pentru ca am inceput pregatirea in august si in septembrie, dupa o luna de zile am inceput campionatul. O sa facem acuma niste transferuri surpriza ca sa nu ne mai poata fura arbitrii. Jucam si o sa ne antrenam 7 contra 9.

In etapa viitoare, programata miercuri, HC Zalau va intalni, in deplasare, lanterna rosie, Universitatea Resita, echipa ce nu a obtinut niciun punct in primele 11 etape.

HC Zalau: Nichita, Cheta – Ciuciulete (3), Babeanu (10), Somoi (1), Molfea (2), Czeczi (2), Turcas (3), Ciobanu (1), Trif (4), Holhos si Rob. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor: Sorin Radulescu

CSM Cetate Devatrans: Valean, Poenaru, Ghila – Stejpanov (2), Bardac (2), Toth (2), Cartas (10), Munteanu (2), Nikolic (3), Sabadac si Ganta. Antrenor: Kapornai Ladislau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »