Sezonul 2008/2009 ar putea fi primul din istoria Ligii I cu nocturna pe toate stadioanele

Magazin Salajean 21 iulie 2008 0

Sezonul 2008/2009 ar putea fi primul din istoria Ligii I cu nocturna pe toate stadioanele

Sezonul care va debuta la 26 iulie ar putea fi primul din istoria de 91 de ani a primei divizii din Romania in care toate cele 18 echipe ar dispune de nocturna, in cazul in care gruparile FC Brasov, Otelul Galati si Gaz Metan Medias vor finaliza lucrarile pentru realizarea instalatiilor.

Primul meci de fotbal disputat in Romania sub lumina reflectoarelor a avut loc in urma cu 75 de ani, la data de 13 septembrie 1933, pe arena Romcomit, intre CFR Bucuresti si Ujpest Budapesta, scor 2-3.

In prezent, in Romania exista 22 de stadioane de fotbal dotate cu instalatii de nocturna, dintre care 15 in Liga I, 6 in Liga a II-a si unul in Liga a III-a, apartinand formatiei Electrosid Titu.

In acest moment, 13 echipe din Liga I dispun de instalatie de nocturna: CFR Cluj, Steaua, Rapid, Dinamo, Unirea Urziceni, FC Timisoara, FC Vaslui, Universitatea Craiova, Poli Iasi, Pandurii Targu Jiu, Farul Constanta, Gloria Buzau, FC Arges. CS Otopeni va disputa meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Astra din Ploiesti.

Gloria Buzau este ultima echipa care si-a inaugurat nocturna in meciul disputat, miercuri, in compania formatiei Universitatea Craiova.

A 15-a formatie care va beneficia de instalatie de nocturna va fi Gloria Bistrita, lucrarile urmand a se finaliza in cursul lunii iulie, in timp ce oficialii cluburilor Otelul Galati si FC Brasov au precizat ca amenajarea instalatiilor va fi gata in luna noiembrie.

Nou promovata in prima liga, Gaz Metan Medias, este singura echipa care nu a demarat inca lucrarile la instalatia de nocturna.

Viorel Duru considera ca gruparile din prima liga trebuie sa investeasca acum pentru asigurarea securitatii jucatorilor si a spectatorilor. Trebuie investiti in continuare bani pentru asigurarea jucatorilor si a spectatorilor. Mai trebuie investiti multi bani in turnicheti si in eliberarea biletelor electronice, a adaugat Duru.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »