Septimiu Ţurcaş, dezamăgit de evoluţia echipei Phoenix: “Jucătorii transferaţi nu dau randament”

CS Phoenix Şimleu Silvaniei a efectuat o serie de achiziţii importante înaintea startului de sezon, iar lotul echipei părea mai valoros decât în sezonul trecut, în ciuda faptului că universalul Cristian Pop nu va putea reveni pe teren decât în retur, din cauza unei accidentări. Obiectivul propus de conducerea clubului este clasarea pe unul din primele şase locuri, iar specialiştii afirmau că formaţia de la poalele Măgurii nu are cum să nu obţină o astfel de clasare, având în vedere lotul pe care-l are la dispoziţie antrenorul Mircea Abraham.

Din păcate, începutul de campionat a fost unul dezastruos pentru Phoenix Şimleu Silvaniei, care a obţinut doar două victorii în primele şapte meciuri disputate. Poziţia din clasament nu este una foarte îngrijorătoare, având în vedere că şimleuanii se clasează pe locul şapte în acest moment, însă diferenţa dintre Phoenix şi formaţia clasată pe locul şase, Ştiinţa Explorări Baia Mare, este de şase puncte, una greu de recuperat.
Prezent la fiecare meci de pe teren propriu, de multe ori şi la cele din deplasare, primarul Şimleului, Septimiu Ţurcaş, care este un împătimit al acestui sport, s-a arătat dezamăgit de evoluţia pe care a avut-o echipa în primele şapte partide. “Sunt jocuri în care nu putem emite pretenţii, fiindcă suntem o echipă mică, cu un buget redus în comparaţie cu alte cluburi. Însă, au fost meciuri pe care trebuia să le câştigăm în acest tur de campionat, cum au fost cele cu Dinamo, cu Piatra Neamţ sau cel de sâmbătă, cu Baia Mare. Avem jucători valoroşi, dar care trebuie să îşi dorească să joace. Absenţa lui Cristi Pop contează foarte mult în jocul formaţiei noastre, dar o echipă nu stă într-un singur jucător. Am făcut o serie de achiziţii importante, dar, din păcate, jucătorii pe care i-am adus nu dau randament. La echipă nu sunt probleme financiare, voleibaliştii sunt la zi cu salariile şi le-am spus că nu joacă niciun meci cu sabia deasupra capului. Însă, mă deranjează foarte mult atitudinea pe care o au în teren”, a declarat Ţurcaş.
În ultimele trei etape din tur, Phoenix Şimleu va evolua în deplasare cu CS Volei Municipal Zalău şi CSM Agronomia Bucureşti, iar pe teren propriu va primi vizita formaţiei SCM “U” Craiova. Septimiu Ţurcaş este realist, spunând că din cele trei meciuri rămase, echipa pe care o susţine are şanse la victorie doar în partida din Capitală. “Ar fi culmea să venim şi de la Bucureşti fără victorie, fiindcă că sunt singurele puncte la care mai putem spera în acest tur. Dacă nu vom câştiga nici la Bucureşti, vor urma shimbări drastice la echipă. Nu putem fi absurzi să spunem că putem câştiga un punct de la Zalău, iar să luâm punct Craiovei cred că ar fi o minune. Craiova este o echipă bună, care a bătut Constanţa şi nu cred că putem emite mari pretenţii”, este de părere primarul Şimleului.
Cu toate că extrema Marian Bala a fost, în vară, “mărul discordiei” dintre CS Phoenix Şimleu Silvaniei şi Volei Municipal Zalău, Septimiu Ţurcaş, consideră că jucătorul originar din Bucureşti nu este o pierdere foarte mare pentru echipa de sub Măgura. “În tur, Bala a avut o evoluţie bună, dar nu aş putea spune acelaşi lucru despre evoluţia pe care a avut-o în retur. Probabil, s-a săturat să stea la Şimleu, dar, din punctul meu de vedere, evoluţia s-a din retur a fost mult sub aşteptări. Acesta a fost şi motivul pentru care nu am ţinut foarte tare să rămână la Şimeu. Bala este un jucător foarte valoros, dar care evoluează foarte bine doar atunci când îşi doreşte acest lucru”, a conchis prim-edilul Şimleului.

Alte articole

One Thought to “Septimiu Ţurcaş, dezamăgit de evoluţia echipei Phoenix: “Jucătorii transferaţi nu dau randament””

  1. Anonim

    faceti schimbari nu se poate sa mergi la toate meciurile si sa nu asisti si la victorii

Leave a Comment