Semimaratonul Zalau TenarisSilcotub, o sărbătoare a sportului pe străzile Zalăului

Alergători cu vârste cuprinse între 4 şi 81 de ani din 17 judeţe şi 9 ţări au concurat sâmbătă la Semimaratonul Zalău TenarisSilcotub. Sportivi de top din Kenya, Ucraina, Ungaria şi România au ocupat primele poziţii ale clasamentului la semimaraton, proba principală de concurs. În total, 94 de concurenţi au fost premiaţi la probele destinate amatorilor şi profesioniştilor.
„Semimaratonul Zalău TenarisSilcotub a fost un concurs reuşit pe care mă bucur că l-am putut sprijini. Întotdeauna evenimentele sportive în care s-a implicat compania TenarisSilcotub au fost organizate foarte bine şi au avut un impact pe măsură. Mă bucur că locuitori de toate vârstele din Zalău şi judeţ au participat la crosurile gratuite şi că am reuşit să atragem la start alergători amatori şi profesionişti şi din alte judeţe, chiar şi din alte ţări. Consider că această competiţie este o pârghie pe care o putem folosi pentru a promova Zalăul şi de a stimula turismul sportiv în zona Sălajului. Îmi doresc să continuăm acest eveniment, deoarece sportivii trebuie sprijiniţi, atât cei profesionişti, cât şi membrii comunităţii locale, în special tinerii şi copiii pe care doresc să îi văd în număr cât mai mare la startul ediţiei viitoare. Le mulţumesc pe această cale partenerilor, precum şi voluntarilor pentru implicare”, a declarat Nicolae Fazakas, viceprimarul Zalăului, care a şi luat startul în cursa de semimaraton.
La masculin, podiumul semimaratonului a fost alcătuit din trei kenieni: Cherutich Nelson Kipkogei, Bernard Kitur şi Kosgei Gideon Kipkemboi, iar pe locurile patru şi cinci s-au clasat românii Nicolae Bălan şi Claudiu Gorgan.
La feminin, cursa a fost câştigată de ucraineanca Kiliaeskaya Valentyna, urmată de Zita Kacser, reprezentanta Ungariei şi de Paula Todoran, atletă legitimată la CSM Zalău.
Proba de ştafetă de 3X7 kilometri a fost câştigată de echipa formată din Alexandru Stănescu, Vlad Nedişan şi Paula Todoran, urmată pe podium de echipa alcătuită din Cristian Pop, Nicolae Bălan şi Alina Diana Pop şi formaţia compusă din Gabriel Boca, Valeria Alina Rusu şi Darius Horea Rusu.
În clasamentul feminin, cea mai bună echipă a fost compusă din Andrea Inceu, Violeta Chifor şi Mihaela Botezan, iar la masculin, locul I a fost ocupat de sălăjenii Claudiu Meleg, Raul Crecan şi Cătălin Marian.
Podiumul masculin al crosului de 7 kilometri a fost alcătuit din Peter Daniel Herman, Raul Cristian Cioc şi Cristian Hanganut, iar la feminin, primele trei au trecut linia de sosire Maria Gabriela Herman, Agnes Tuzson şi Paula Noje.
În cadrul semimaratonului a avut loc şi un cros de 3 kilometri, cea mai bună alergătoare fiind Lăcrimioara Huluban. La masculin, primul care a trecut linia de sosire a fost Cătălin Marian.
Semimaratonul Zalău TenarisSilcotub a fost organizat de Asociaţia Club Sportiv Runners Club în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău şi cu sprijinul sponsorului oficial, TenarisSilcotub. Prin intermediul concursului, organizatorii au dorit să promoveze oraşul la nivel naţional ca gazdă a evenimentelor sportive de prestigiu, iar la nivel de comunitate locală, să încurajeze mişcarea pentru sănătate.
„Intenţia noastră a fost de a plasa Zalăul pe harta evenimentelor de alergare de prestigiu din ţară şi de a atrage cât mai mulţi sportivi la ediţiile viitoare, în toate probele. Toţi organiozatorii au muncit foarte mult ca evenimentul să fie cât mai reuşit, iar pe această cale doresc să le mulţumesc tuturor colaboratorilor”, a precizat Horaţiu Morar, preşedintele Runners Club.

 

 

 

 

Leave a Comment