Semifinala dintre Zalău şi Galaţi continuă cu meciul patru

Vicecampioana României s-a impus clar în primul set al semifinalei cu numărul trei, câştigând cu 25 – 13 actul de debut, însă, până la final nu a mai reuşit să câştige niciun parţial, iar gălăţenii au trimis semifinala în meciul cu numărul patru

Semifinala dintre Volei Municipal Zalău şi Arcada Galaţi a ajuns în meciul cu numărul patru, după ce vicecampioana României a cedat cu scorul de 1 – 3 meciul susţinut luni după-amiaza, în Sala Sporturilor din Galaţi.
Zălăuanii au început foarte bine meciul de la Galaţi, impunându-se cu 25 – 13 în actul de debut. Jocul Zalăului a funcţionat bine la serviciu, iar în final, a ieşit în evidenţă şi blocajul bun al centrului Mihalcea. A fost, însă, singurul set câştigat de vicecampioana României. A fost, poate, şi momentul psihologic al jocului, deaorece, după victoria clară din setul întâi, zălăunii nu mai păreau la fel de concentraţi în parţialele ce au urmat. Gălăţenii s-au mobilizat mai bine, au prestat un joc mai bun şi, împinşi de la spate de public, au reuşit să întoarcă scorul în favoarea lor până la final.
Setul doi a început cu un time-out cerut repede de Stoyan Stoev, la scorul de 2 – 5, după care zălăuanii au revenit şi au condus cu 6 – 5. Vicecampioana a intrat cu avantaj minim şi la prima întrerupere tehnică a setului, reuşind apoi să se desprindă la două puncte, 11 – 9, după două blocaje consecutive ale centrului Mihalcea. Scorul a devenit 14 – 11 pentru zălăuani, însă, gălăţenii au revenit pe serviciul brazilianul Ivan Marquez, ducând scorul la 16 – 14 în favoarea lor la cea de-a doua întrerupere tehnică. S-a făcut, din nou, egalitate, 21 – 21, dar zălăuanii au greşit câteva atacuri în final, iar gazdele s-au impus în prelungiri, cu 27 – 25.
Arcada Galaţi a preluat conducerea la seturi, după ce s-a impus cu 25 – 22 în actul trei, având avantaj şi la cele două întreruperi tehnice.
Începutul celui de-al patrulea parţial a fost tot al gazdelor, zălăuanii solicitând time-out la scorul de 3 – 6. Volei Municipal a avut un moment de revenit în partea a doua, conducând cu 15 – 12, dar, în final au reapărut greşelile, iar Ardaca s-a impus cu 25 – 23.
„Cred că noi am făcut greşeli individuale, am greşit mingi simple, iar gălăţenii au pus presiune mai mare cu serviciul. În anumite momente, aici s-a făcut diferenţa. Meciul cu numărul patru este deschis oricărui rezultat, este greu de spus cine se va impune, pentru că cele două echipe sunt de valori egale. Sperăm să trecem peste aceste greşeli şi să obţinem calificarea în finală încă de la Galaţi”, a declarat antrenorul secund al Zalăului, Bogdan Nicolae.
„De fiecare dată când am pierdut primul set, le-am câştigat pe următoarele. Îmi felicit colegii şi sper să câştigăm şi meciul următor pentru a duce semifinala în partida decisivă. Volei Municipal Zalău are o echipă foarte bună. Astăzi (luni, n.r.) nu au jucat ei rău, ci noi am jucat bine. În meciurile de la Zalău am avut şansa noastră, dar am pierdut pe greşelile noastre”, a declarat, de cealaltă parte, pentru viaţa-liberă.ro, coordonatorul Galaţiului, Filip Despotovski.
Meciul cu numărul patru al semifinalei dintre Arcada Galaţi şi Volei Municipal Zalău este programat marţi, de la ora 18:30, în direct pe DigiSport.
Arcada Galaţi: Filip Despotovski, Viktor Sysoev, Silviu Şuşon, Mario Cersemba, Ivan Marguez, Caio de Pra Provenzano şi Liviu Cristudor – libero. Au mai evoluat: Şerban Paşcan şi Mihai Dumitrache. Antrenori: Nicu Harabagiu (principal) şi Marian Apostu (secund)
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Mihai Gheorghiţă, Răzvan Mihalcea, Marian Bala, Leonardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Rareş Bălean. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Sursa foto: Sorin Pană

Leave a Comment