Se-ntinde fileul sub Meseş

Sala Sporturilor din Zalău programează duminică, de la ora 18, derby-ul României la volei, între CS Volei Municipal Zalău şi campioana CVM Tomis Constanţa

Momentul adevărului pentru CS Volei Municipal va fi duminică, în Sala Sporturilor din Zalău, când formaţia pregătită de Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae va primi vizita campioanei en-titre, CVM Tomis Constanţa. Formaţia de la malul mării vine după un succes important obţinut miercuri seara, în Turcia, în sferturile de finală ale Cupei CEV, 3 – 1 pe terenul echipei Maliye Milli Pyango Ankara.
În competiţia internă, gruparea condusă de bulgarul Martin Stoev ocupă fotoliul de lider după 15 etape, dar cu un meci mai puţin disputat, pierzând o singură partidă, pe terenul Craiovei, 0 – 3.
Volei Municipal Zalău se situează pe poziţia secundă, înregistrând două eşecuri în acest sezon, 0 – 3 cu Tomis Constanţa şi Dinamo Bucureşti.
„Sper ca jucătorii să abordeze meciul cu maximă încredere şi seriozitate şi să facem un joc bun”, a declarat antrenorul principal al Zalăului, Aurel Vlaicu.
Libero-ul formaţiei zălăuane consideră că Volei Municipal mai poate spera la câştigarea titlului doar dacă se impune în partida de duminică. „Orice meci îl abordăm cu gândul la victorie, iar în acest moment, nu cred că există în România echipă de volei care să vină la Zalău şi să fie considerată favorită. Ne-am pregătit bine pentru acest meci, valorile sunt aproximativ egale, iar după această partidă vom vedea care sunt, cu adevărat, şansele noastre la câştigarea titlului de campioană. Dacă vom câştiga jocul, şansele dintre noi şi Constanţa la câştigarea campionatului rămân egale, dar, dacă vom pierde jocul, Tomisul are prima şansă, fiindcă va avea avantajul terenului propriu în play-off. Tomis Constanţa este o echipă foarte bună, care a jucat în Champions League şi a învins echipe foarte valoroase din Europa. Toţi jucătorii pe care-i are în lot sunt componenţi ai naţionalelor ţărilor din care provin. Vom avea un meci foarte dificil, iar dacă vom reuşi să-l câştigăm putem spune că am obţinut o victorie mare”, a afirmat Adrian Feher.
De cealaltă parte, antrenorul secund al Tomisului, Radu Began, a declarat că partida de la Zalău este una în care se decide soarta play-off-ului. „Va fi un meci dificil, fiindcă este vorba de un derby al României. Pentru noi va conta faptul că venim după un joc în Turcia, iar acest lucru poate avantaja echipa Zalăului. Sper, însă, ca băieţii să-şi revină cât mai repede şi să fie în formă bună la ora jocului. În partida de duminică se va decide soarta play-off-ului”, este de părere Began.
Derby-ul României va începe la ora 18 şi va fi oficiat de Szabo Alexi Pop (Oradea) şi Tudor Pop (Cluj-Napoca).
Programul complet al etapei a XVI-a: CSM Agronomia Bucureşti – LPS Piatra Neamţ, SCM”U” Craiova – „U” Cluj, Volei Municipal Zalău – Tomis Constanţa, Ştiinţa Explorări Baia Mare – Arcada Galaţi, Phoenix Şimleu Silvaniei – Unirea Dej. Dinamo Bucureşti va sta.
Clasament:
1. CVM Tomis Constanţa 14 13 1 39 – 5 39p
2. Volei Municipal Zalău 14 12 2 36 – 9 36p
3. SCM”U” Craiova 14 11 3 35 – 17 31p
4. Dinamo Bucureşti 15 9 6 33 – 19 29p
5. Unirea Dej 14 10 4 31 – 18 28p
6. Ştiinţa Expl. Baia Mare 15 9 6 30 – 20 28p
7. Arcada Galaţi 14 6 8 18 – 28 17p
8. Phoenix Şimleu Silvaniei 15 5 10 20 – 33 15p
9. LPS Piatra Neamţ 14 3 11 17 – 34 11p
10. CSM Agronomia Bucureşti 14 1 13 3 – 40 3p
11. „U” Cluj 15 0 15 6 – 45 0p

Leave a Comment