Se-ncoarda muschii sub Meses

Magazin Salajean 1 iunie 2010 0

Se-ncoarda muschii sub Meses

Zalaul va gazdui la finalul acestei saptamani, in premiera, Campionatul National de Culturism

Clubul Sportiv Alfa Zalau si Federatia Romana de Culturism si Fitness organizeaza sambata editia din acest an a Campionatului National de Culturism, Fitness si Bodyfitness, pentru categoriile juniori, junioare si masters. Pentru oricine ar fi o onoare sa gazduiasca o asemenea competitie, mai ales ca sunt numai doua competitii importante in calendarul federatiei, Campionatul National si Cupa Romaniei.

Speram sa fie cat mai multi participanti si sa fie un concurs reusit, ne-a declarat Liviu Ungurusan, conducatorul CS Alfa Zalau. Daca in cele din urma a primit sprijin din partea Primariei si Consiliului Local Zalau, Ungurusan a afirmat ca Directia pentru Sport a Judetului Salaj nu a dorit sa contribuie cu nimic in organizarea acestui concurs. Concursul va avea loc la Casa de Cultura a Sindicatelor, incepand cu ora 15 si va fi organizat la 15 categorii de varsta. La ora 9 va avea loc cantarul si inscrierea oficiala, la ora 11 este programata sedinta tehnica, iar la 14:30 va avea loc deschiderea oficiala. Salajul va fi reprezentant de trei cluburi: CS Alfa Zalau (Luminita Muresan si Liviu Ungurusan, ambii la categoria masters), CS Hercules Gym Zalau (Amalia Barna si Ana Torje, ambele la categoria bodyfitness junioare) si CS Gold Gym Simleu Silvaniei (Ioan Lazlo, categoria masters 40 – 49 de ani, 90 kg).

Pretul unui bilet la Campionatul National de culturism va fi de 5 lei, toti banii urmand sa fie donati copiilor cu handicap. Toti banii se vor strange pentru copiii cu handicap care, din pacate, nu au posibilitatea sa faca sport, a afirmat Liviu Ungurusan, care pana in 2008, cand s-a infiintat CS Alfa Zalau, a concurat pentru CS Gold Gym Simleu Silvaniei. Cererea pentru organizarea editiei din acest an a Campionatelor Nationale de culturism a fost trimisa federatiei la finalul anului trecut, iar raspunsul l-a primit in luna martie a acestui an.

Va avea loc retragerea din activitate a Luminitei Muresan

Plecata la Cluj in 1995, dupa sase ani in care a concurat pentru Zalau, devenind multipla campioana nationala si balcanica, Luminita Muresan va reprezenta din nou Zalaul la Campionatul National de culturism de la finalul acestei saptamani. In cadrul concursului de sambata va avea loc si retragerea din activitate a sportivei.

27 de ani de la infiintarea primei sali

de culturism

Culturismul s-a facut cunoscut in judetul Salaj inca din 1983, cand a luat fiinta prima sala de culturism patronata de IAIFO Zalau, fiind condusa de Liviu Ungurusan si Pamfil Stirb. Un an mai tarziu, clubul se afiliaza la Federatia Romana de Haltere si Culturism, avand in jur de 30 de sportivi legitimati. In 1985 au loc primele participari ale sportivilor din Zalau la competitii oficiale. In municipiul Zalau se organizeaza demonstratii si concursuri sub denumirea de Cupa Armatura. Liviu Ungurusan obtine in 1988 prima medalie la un Campionat National, devenind vicecampion national si primind trofeul pentru cel mai mare progres realizat de un sportiv in decurs de un an, la seniori.

In 1989 sportivii de la AS Armatura obtin un numar de opt medalii la Campionatul National. Un an mai tarziu, sectia de culturism a AS Armatura trece la Intreprinderea de Tevi Zalau, sportivii urmand sa concureze pentru Laminatorul Zalau. In acelasi an, 1990, Luminita Muresan si Mariana Mihut sunt medaliate cu aur la Campionatele Nationale, iar Liviu Ungurusan obtine bronzul. Tot in 1990 ia fiinta la Simleu Silvaniei Clubul Sportiv Gold Gym, condus de instructorul Ioan Lazlo. Intre anii 1991 si 1995, Luminita Muresan castiga aurul la toate editiile Campionatului National si Campionatului Balcanic.

In 1998 se infiinteaza la Zalau Clubul Sportiv Hercules Gym, condus de instructorii Arnold Schlachter si Anca Parau. Sapte ani mai tarziu se infiinteaza si la Jibou Clubul Sportiv Grand Gym, instructor fiind Sarkozi Sandor. In 2008, Liviu Ungurusan infiinteaza propriul sau club, CS Alfa Zalau, pentru care va si concura la nationalele de sambata.

Categorii de participare la Campionatul National de culturism de la Zalau:

1. Fitness junioare (163 cm, +163 cm) – 2 categorii;

2. Fitness juniori – open, dar cu respectarea criteriilor: 170 cm (+1kg), 175 cm (+2kg), 180 cm (+3kg), +180 cm (+4kg) – 1 categorie;

3. Bodybuilding clasic masters +40 de ani – open 170 cm (+2kg), 175 cm (+4kg), 180 cm (+6 kg), +180 cm (+8kg) – 1 categorie;

4. Bodyfitness junioare (163 cm, +163 cm) – 2 categorii;

Categorii de greutate si varsta:

Culturism masters 40 – 49 ani,

5. Categoria 70 kg;

6. Categoria 80 kg;

7. Categoria 90 kg;

8. Categoria +90 kg;

9. Culturism masters +50 – 59 de ani, 80 kg si +80 kg;

10. Culturism masters +60 de ani – sistem open;

11. Culturism Masters Feminin +35 de ani – open;

12. Bodyfitness feminin masters – open.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »