Se conturează al treilea titlu pentru Remat Zalău

Magazin Salajean 6 aprilie 2012 0

Se conturează al treilea titlu pentru Remat ZalăuMiercuri seara: CS Remat Zalău – CVM Tomis Constanţa 3 – 2 (22, -17, 18, -17, 13)

Joi seara: CS Remat Zalău – CVM Tomis Constanţa 3 – 0 (18, 22, 24)

După o victorie la limită in meciul de miercuri seara, campioana Remat Zalău a incheiat in numai trei seturi cea de-a doua dispută cu Tomis Constanţa, desfăşurată joi seara, in Sala Avram Iancu din Zalău. După 3 – 2 miercuri şi 3 – 0 joi, formaţia zălăuană are prima şansă la titlu, insă vor urma două partide extrem de dificile la Constanţa, in 17 şi 18 aprilie.

In primul meci al finalei, disputat miercuri seara, Campioana Remat Zalău a caştigat la limită, 3 – 2, duelul cu Tomis Constanţa, la capătul unui meci extrem de disputat, cum rar s-a putut vedea pană acum in campionatul intern. A fost un adevărat spectacol atat in teren, cat şi pe margine, Sala Avram Iancu din Zalău fiind neincăpătoare. A fost şi un duel al galeriilor, constănţenii fiind susţinuţi de un grup alcătuit din aproximativ 30 de suporteri. La eveniment a fost prezentă şi Fanfara Promenada din Zalău, care a cantat aproape pe tot parcursul meciului. Nu a fost insă şi pe placul oaspeţilor. Eu inţeleg faptul că echipa locală a incercat să facă un spectacol. Şi noi suntem adepţii spectacolului, dar spectacolul se face in timpii ai meciului, nu in timpul jocului. In timpul meciului galeriile susţin echipele, dar o fanfară să cante tot timpul in timpul unui meci nu mi se pare oportun, a declarat la finalul primului joc, Serhan Cadar, directorul executiv al Tomisului.

Ambiţiile şi orgoliile mari dintre cele două tabere s-au văzut incă din primul set. Tomisul a caştigat primele două puncte, dar campioana a revenit şi a preluat conducerea, 3 – 2. La primul time-out tehnic conduceau insă oaspeţii, 6 – 8, iar la al doilea Rematul, 16 – 15. Zălăuanii s-au distanţat la cinci puncte pe finalul setului, 20 – 15, scor la care antrenorul constănţenilor, Joge Frederico Cannestracci, a solicitat al doilea timp de odihnă. Tomisul s-a apropiat la două puncte, 23 – 21, moment in care antrenorul Rematului, Mariusz Sordyl, şi-a dat seama că trebuie să trebuie să ceară al doilea time-out pentru echipa sa. S-a făcut 24 – 22, iar Dragoş a servit in aut, campioana caştigand actul intai cu 25 – 22.

Al doilea parţial le-a revenit oaspeţilor, care au inceput in forţă incă din startul setului. La scorul de 2 – 6, Mariusz Soryl a solicitat primul time-out, dar tot constănţenii au fost cei care au punctat, scorul devenind 2 – 8 la primul timp tehnic de odihnă al setului. La al doilea time-out tehnic, diferenţa era chiar de şapte puncte in favoarea Tomisului, 9 – 16, iar pană la final, campionii nu au mai putut face mare lucru, pierzand parţialul cu 17 – 25.

Rematul a preluat din nou conducerea pe seturi, după ce s-a impus cu 25 – 18 in cel de-al treilea act al primei intalniri, conducand cu 8 – 3 şi 16 – 9 la cele două time-out-uri tehnice.

Campioana a fost aproape de a inchide meciul după patru seturi, conducand cu 9 – 5 in cel de-al patrulea act. Au urmat insă cateva greşeli in tabăra zălăuană atat la preluare, cat şi pe faza de atac, care le-au permis oaspeţilor să egaleze situaţia la 11, moment in care antrenorul principal al Rematului a solicitat timp de odihnă. A fost insă in zadar, tot oaspeţii find cei care au punctat mai mult şi după time-out. La 15 – 20, Mariusz Sordyl a solicitat un nou timp de odihnă, dar campioana a reuşit să mai caştige doar două puncte pană la final, in timp ce constănţenii au punctat de cinci ori, caştigand setul patru cu 17 – 25 şi trimiţand meciul in tie-break.

Tot Constanţa a fost cea care a inceput mai bine setul decisiv, scorul fiind 2 – 4, după primele şase mingi jucate. Rematul a intors insă rezultatul şi a avut avantaj minin, 8 – 7 in momentul schimbării terenurilor. La 9 – 7, antrenorul argentinial al Tomisului a solicitat timp de odihnă, iar la 12 – 9 pe al doilea. La 12 – 11 şi 13 – 12 a fost randul tehnicianului de la Remat să solicite cele două momete de pauză pentru echipa sa, care sunt permise intr-un set. Pană la final, campioana nu a mai putut fi egalată, impunandu-se cu 15 – 13 in tie-break.

Remat Zalău: Mihalcea, Mărieş, Nagy, Terzis, Dias Massinatori, Sarikeisoglou, Feher – libero. Au mai evoluat: Mozer, Stoian şi Paşcan. Antrenori: Mariusz Sordyl (principal), Ovidiu Macarie (secund).

Tomis Constanţa: Maiyo, Bojovic, Dragoş, Voinea, Lescov, Birău, Joel – libero. Au mai evoluat: Torcello, Mihăilă – libero 2 şi Began. Antrenori: Jorge Frederico Cannestracci (principal), Razvan Parpală (secund).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »