Se conturează al doilea titlu pentru Remat

Magazin Salajean 18 aprilie 2011 0

Se conturează al doilea titlu pentru Remat

Campionii României nu au avut aproape deloc emoţii în primele două jocuri de la Baia Mare, pe care le-au câştigat cu acelaşi scor: 3 – 1

Remat Zalău a fost peste Explorări Baia Mare la toate capitolele, în primele două meciuri din cadrul finalei Diviziei A1 la volei masculin. Zălăuanii au câştigat atât duelul din teren, cât şi pe cel din tribune, campioana fiind susţinută la Baia Mare de un număr foarte mare de suporteri.

6 – 2 după primele două meciuri ale finalei, iar Rematul se poate gândi deja la al doilea titlu consecutiv de campioană a României. Formaţia zălăuană a câştigat cu acelaşi scor cele două meciuri din Sala Lascăr Pană din Baia Mare, 3 – 1, după ce a condus de fiecare dată cu 2 – 0 la seturi.

În setul întâi al primului meci scorul a fost 18 – 25. S-a mers cap la cap doar până la 3, după care Rematul a început să se distanţeze, având 8 – 5 şi 16 – 9 la cele două time-out-uri tehnice.

Setul al doilea a fost câştigat şi mai categoric. Stoian a început serviciul, iar după patru mingi Rematul conducea cu 4 – 0. Avansul din primul time-out tehnic a fost de şase puncte, 2 – 8, după AS-ul lui Josifov. Botea a cerut primul time-out la 2 – 9, iar al doilea la 4 – 13. Nu a reuşit însă să schimbe nimic în evoluţia jocului, zălăuanii conducând clar ostilităţile până la finalul setului, când s-au impus cu 17 – 25.

Lucrurile s-au schimbat în setul al treilea, care a fost unul extrem de disputat, mergându-se cap la cap de la început până la final. Baia Mare preia pentru prima dată conducerea în meci, la 4 – 3, iar la primul time-out tehnic conduce cu 8 – 7. La al doilea a trecut Zalăul în avantaj, 15 – 16, după care s-a făcut 23 – 23. Antrenorul Michael Merten a cerut timp de odihnă, al doilea al setului şi al meciului, dar băimărenii s-au impus cu 25 – 23. A fost singurul set pe care şi l-au adjudecat, fiindcă Rematul a câştigat actul al IV-lea cu scorul de 25 – 22, după ce au condus cu 8 – 5 şi 16 – 11 la cele două time-out-uri tehnice.

Foarte asemănătoare a fost şi cea de-a doua partidă dintre Explorări Baia Mare şi Remat Zalău.

În primul set s-a mers cap la cap până la 4, după care băimărenii s-au distanţat, conducând cu 8 – 5 la primul time-out tehnic. Diferenţa a fost chiar de patru puncte în favoarea băimărenilor la cel de-al doilea timp tehnic de odihnă. Rematul s-a apropiat la 17 – 16, moment în care Botea a cerut primul time-out, după care scorul a devenit egal, 17 – 17. Explorări s-a distanţat din nou la 2 puncte, 20 – 18, dar Rematul a întors rezultatul pe final şi s-a impus cu 25 – 22.

Diferenţa a fost mai mare în setul doi, 25 – 18 pentru Remat, după 5 – 8 la primul time-out tehnic şi 12 – 16 la cel de-al doilea.

Setul al III-lea le-a revenit băimărenilor, aceştia impunându-se cu 26 – 24 după un set extrem de echilibrat, cu răsturnări de scor.

Campioana a apăsat din nou pe acceleraţie în setul patru, pe care l-a condus aproape de la un capăt la altul, iar pe final s-a distanţat la opt puncte, 17 – 25.

Chiar dacă Rematul conduce cu 2 – 0 după primele două jocuri, antrenorul Michael Merten spune că jucătorii săi trebuie să rămână cu picioarele pe pământ. Suntem foarte fericiţi că am obţinut două victorii pentru că a fost foarte dificil. Echipa din Baia Mare a jucat bine, mai ales în jocul de sâmbătă şi au avut o revenire fantastică în setul trei, dar în cele din urmă noi am obţinut succesul. Sunt foarte bucuros că am mai făcut un pas important, dar trebuie să ne concentrăm pentru următoarele două jocuri de la Zalău. M-am simţit bine la Baia Mare şi voi reveni bucuros, dar sper că nu pentru jocul cu numărul cinci, a fost declaraţia făcută de neamţul Michael Merten la finalul jocului de sâmbătă.

De cealaltă parte, antrenorul băimărenilor, Marius Botea, a recunoscut că este greu de crezut că echipa sa mai poate obţine titlul din moment ce nu a câştigat niciun meci la Baia Mare. Două meciuri cu o echipă foarte bună, ceea ce am şi spus de la început. Am făcut greşeli în special pe atac şi de aici s-a pierdut jocul. Va fi foarte greu să obţinem titlul dacă nu am câştigat niciun meci la Baia Mare.

Următoarele două jocuri sunt programate la Zalău, în 30 aprilie şi 1 mai, Rematul mai având nevoie doar de o victorie pentru a obţine al doilea titlu de campioană.

Remat Zalău: Geiger, Nemeth, Nagy, Josifov, Afloarei, Stoian, Borota, Mărieş, Feher – libero. Antrenori: Michael Merten şi Ovidiu Macarie.

Liviu Ciupe: Rematul a jucat un volei cum nu s-a prea văzut în România

Extrem de bucuros după primele două meciuri de la Baia Mare, preşedintele clubului Remat, Liviu Ciupe, a afirmat că echipa din Zalău a jucat un volei adevărat, cum nu s-a prea văzut în România. Cred că jucătorii de la Zalău au jucat un volei adevărat, un volei care nu s-a prea v[zut în România. Sunt mândru de ei pentru că sunt adevăraţi profesionişti. Am spus întotdeauna că am încredere în aceşti băieţi deşi au fost mulţi care nu au avut încredere. Eu am spus că am încredrere în ei şi aţi văzut că nu mi-au înşelat încrederea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »