Şcoala Gimnazială Buciumi a câştigat „Cupa Stejăreilor” la rugby-tag

Şase şcoli, dintre care cinci sălăjene şi una din Cluj-Napoca au participat la cea de-a II-a ediţie a „Cupei Stejăreilor” la rugby-tag, eveniment ce a avut loc vineri, la Şcoala Gimnazială din Dragu.
Competiţia a fost destinată copiilor din ciclul gimnazial, fiind organizată de Şcoala Gimnazială Dragu, în parteneriat cu Primăria Dragu, Federaţia Română de Rugby, prin Departamentul de Dezvoltare Transilvania Nord şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj.
Majoritatea profesorilor care au participat la competiţia de la Dragu promovează de ceva vreme sportul cu balonul oval la nivel de judeţ, aceştia fiind: Mariana Puşcaş – Buciumi, Olimpiu Petran – Agrij şi Treznea, Sergiu Moldovan – Cehu Silvaniei şi Cosmin Ardelean – Dragu, iar invitatul din afara judeţului a fost Rareş Todoran.
În urma partidelor disputate, primul loc i-a revenit Şcolii Gimnaziale din Buciumi, urmată pe podium de Şcoala Gimnazială din Dragu şi Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei. Pe locul patru s-a situat Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Cluj-Napoca. Şcoala Gimnazială Agrij a ocupat poziţia a cincea, iar pe ultimul loc s-a situat Şcoala Gimnazială din Treznea.
„Această competiţie pe care am plăcerea de a o organiza alături de parteneri, prinde rădăcini la Şcoala Gimnazială din Dragu şi, aşa cum am promis şi la prima ediţie, sper ca acest eveniment să devină o tradiţie. Felicit atât echipa câştigătoare, cât şi celelalte participante pentru perseverenţa de care au dat dovadă”, a declarat Cosmin Ardelean, profesor de sport în cadrul Şcolii Gimnaziale Dragu.
De la eveniment nu putea lipsi sălăjeanul Gheorghe Sabău, director de dezvoltare în cadrul Federaţiei Române de Rugby.
„A fost o excelentă propagandă pentru rugby, pentru mişcare, socializare şi dobândirea de noi cunoştinţe. A doua ediţie s-a desfăşurat în două secţiuni. În prima parte s-a jucat rugby-tag, apoi, chiar dacă demonstrativ, s-au disputat meciuri de minirugby cu 7 jucători în echipă, o premieră absolută pentru judeţul Sălaj. Astfel, încercăm să facem trecerea de la rugby-tag la minirugby şcolar, care s-a bucurat de un real succes în rândul participanţilor. Peste două săptămâni, în Cehu Silvaniei vom desfăşura următoarea competiţie, de această dată doar de minirugby, în vederea unui posibil campionat judeţean şcolar”, a declarat Gheorghe Sabău.
60 de elevi au participat la ediţia din acest an a „Cupei Stejăreilor”, 10 cadre didactice şi 10 reprezentanţi din partea instituţiilor partenere. Competiţia s-a încheiat cu două meciuri demonstrative de mini-rugby.

Leave a Comment