Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei, între cele mai bune opt şcoli din România la rugby-tag

Vadu Crişului a fost gazda ediţiei din acest an a fazei zonale (Transilvania Nord) din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor, iar Sălajul a fost reprezentat şi în acest an de Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei. Elevii conduşi de Sergiu Moldovan au făcut o figură frumoasă şi de această dată, calificându-se la faza naţională a competiţiei, unde vor fi prezente cele mai bune opt echipe din România.
În faza grupelor, reprezentanta Sălajului a învins reprezentantele Clujului (9 – 7) şi Maramureşului (5 – 3), iar în semifinale a dispus de echipa din Bistriţa-Năsăud (8 – 6).
Sălăjenii au întâlnit în finala competiţiei reprezentanta Bihorului, de care a dispus la limită, 8 – 7.
„Mă bucur mult pentru acest rezultat, pentru copii, pentru munca depusă care iată, dă din nou roade. Proiectul început în urmă cu patru ani de Federaţia Română de Rugby, „Muguri de campioni” s-a dezvoltat tot mai mult în fiecare an, rugby-ul fiind în şcoala noastră mai mult decât iubit de copii. Competiţia de la Vadu Crişului a fost una dificilă, cu echipe foarte bune, bine pregătite, iar succesul nostru ne bucură cu atât mai mult. Mulţumim celor care ne-au ajutat şi au crezut în noi, mulţumim FRR, prin Departamentul de Dezvoltare Transilvania Nord, fără de care nu am fi ajuns la acest nivel. sperăm să facem o figură frumoasă la faza naţională”, a declarat profesorul Sergiu Moldovan.
Faza naţională va avea loc la Izvorani.

Leave a Comment