„Şcoala altfel” a venit cu o competiţie de rugby pentru elevii din Cehu Silvaniei

O zi din săptămâna „Şcoala Altfel” a fost dedicată rugby-ului pentru elevii unor şcoli din judeţele Sălaj şi Maramureş. Federaţia Română de Rugby, împreună cu Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” din Seini (Maramureş) a organizat în sala de sport a acestei şcoli ediţia a II-a a „Cupei Primăverii” la disciplina rugby-tag, ciclul gimnazial.
„Rugby-ul şcolar nu poate progresa doar în două, trei competiţii anuale, tocmai de aceea, încercăm să organizăm cât mai multe întreceri pentru elevi. Există profesori de sport inimoşi, cum este şi profesorul Sergiu Moldovan, din Cehu Silvaniei, care se implică în toate activităţile la care este solicitat. A găsi şi a creşte talente nu este la îndemâna oricui, iar sportul de masă trebuie să fie o verigă importantă în viaţa noastră, a tutudor. Şi, aşa cum arta nu poate exista numai prin capodopere, nici sportul nu poate fi practicat numai de campioni… dar acolo ne este ţinta. Acesta este mesajul pe care Departamentul de Dezvoltare din cadrul Federaţiei Române de Rugby îl transmite tuturor celor care iubesc acest sport. Suntem convinşi că împreună putem realiza lucruri minunate”, a declarat Gheorghe Sabău, director regional pe Regiunea Transilvania-Nord din cadrul Federaţiei Române de Rugby.
Printre echipele participante la „Cupa Primăverii” de la Seini s-a numărat şi Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei, care s-a clasat pe locul doi la finalul competiţiei. Prima poziţie a fost ocupată de Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” din Seini, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Liceul „Regele Ferdinand” din Sighetu Marmaţiei.
Echipele participante au primit cupe şi diplome la finalul competiţiei.

Leave a Comment