Scandal la finala Cupei României

Magazin Salajean 15 iunie 2011 0

Scandal la finala Cupei României

Tot mai dese au fost în ultima perioadă momentele în care jucătorii sau conducătorii de cluburi din judeţ au agresat arbitrii la diferite meciuri din Liga a IV-a şi a V-a, iar cel mai de actualitate este duelul de sâmbătă, dintre Unirea Sălăţig şi Venus Măerişte, meci contând pentru finala Cupei României, faza judeţeană.

Totul a decurs bine până în minutul 87, când asistentul Cristi Pop a semnalizat un offside la un jucător al Unirii Sălăţig. În acel moment, susţinătorii echipei din Sălăţig s-au îndreptat spre gardul care desparte terenul de tribune, aruncând cu flacoane şi pietre spre asistentul Pop. Partida a fost întreruptă pentru câteva momente, jocul fiind reluat după o discuţie între arbitrul de centru Robert Goie şi căpitanul Uniirii Sălăţig.

Arbitrul Goie a luat o decizie surprinzătoare înaintea reluării jocului, schimbând între ei arbitrii de la cele două linii de margine. A arătat 5 minute de prelungiri, iar până la final formaţia din Sălăţig a avut de trei ori şansa de a egala, chiar dacă a evoluat în inferioritate numerică după eliminarea jucătorului Alin Iacob. Faza din care a pornit adevăratul scandal s-a consumat în minutul 90+5. Unirea Sălăţig a beneficiat de o lovitură liberă din afara careului, reuşind să înscrie, însă golul a fost anulat pentru motiv de offside de către celălalt asistent, Asztalos Lorincz. Decizia acestuia a pus capac pentru conducătorii şi susţinătorii Unirii Sălăţig, care au pătruns pe teren pentru a cere socoteală brigăzii de arbitri. Au venit la mine câţiva jucători şi susţinători, iar un jucător a vrut să mă lovească. La un moment dat m-am uitat spre asistentul Asztalos, iar acesta era înconjurat de mai mulţi jucători şi spectatori, fiind lovit de jucătorul Traian Cuceuan, povesteşte centralul Robert Goie, care susţine că a fluierat finalul jocului înainte ca spectatorii să pătrundă pe teren.

Ca spiritele să se calmeze a fost nevoie de intervenţia Poliţiei, după apelul la 112, meciul desfăşurându-se fără prezenţa forţelor de ordine.

Rezultatul va rămâne cel înregistrat la finalul jocului, 2 – 1 în favoarea echipei Venus Măerişte, însă în cursul acestei săptămâni asistentul Asztalos Lorincz va depune la secţia de poliţie din Crasna o plângere penală împotriva jucătorului Cuceuan. Golul echipei din Sălăţig a fost marcat de Darius Ungur, iar pentru Măerişte au înscris Ioan Micle şi Andrei Chiş.

Unirea Sălăţig va depune memoriu la AJF

Preşedintele Asociaţiei Sportive Unirea Sălăţig, Gheorghe Zaharie, este de părere că echipa sa a fost dezavantajată pe tot parcursul jocului, iar evenimentele de la final au fost cauzate de prestaţia brigăzii de arbitri. Îmi pare rău că s-a ajuns la această situaţie pe final de meci, dar ceea ce s-a întâmplat la Crasna a fost furt pe faţă. Arbitrii ne-au < tocat > din primul până în ultimul minut. În primul rând arbitrul nu avea voie să dea drumul la joc din moment ce nu existau oameni de ordine. Nu este normal ca la o finală de Cupa României să fie delegaţi nişte arbitri tineri, fără experienţă. Vom depune şi un memoriu la Asociaţia Judeţeană de Fotbal, pentru că este inadmisibil să avem parte de un asemenea arbitraj într-o finală. La prima întrerupere a meciului, când am intrat pe teren arbitrul de centru a venit la mine şi m-a înjurat.

Noi am filmat meciul şi se vede că ambele decizii ale tuşierilor au fost eronate, ne-a declarat preşedintele echipei din Sălăţig care ameninţă chiar cu retragerea din campionat dacă Comisia Judeţeană de Arbitri nu va lua măsurile cuvenite împotriva arbitrului de centru. Dacă arbitrul de centru al acestui meci primeşte o suspendare mai mică decât cea pe care o va primi căpitanul nostru de echipă Cuceuan Traian este posibil ca echipa noastră să se retragă din campionat în sezonul viitor, la fel cum au porcedat şi alte echipe sătule să fie furate pe faţă de arbitri, arbitri care îşi bat joc de munca noastră şi de banii noştri. Până la acest meci am fost înţelegători cu arbitrii, pentru că este Liga V-a şi este normal ca arbitrajul să se înceapă de la acest nivel. Am fost un fel de echipe cobai pe care se fac experienţe cu arbitrii, dar considerăm că în acest meci meritam o brigadă de arbitri decentă.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »