Sarboaicele ne-au furat trofeul in ultimele secunde

Magazin Salajean 23 decembrie 2011 0

Sarboaicele ne-au furat trofeul in ultimele secundePrima editie a Cupei Judetului Salaj, desfasurata pe durata a trei zile, s-a incheiat ieri dupa-amiaza, cu meciul dintre HC Zalau si campioana Serbiei, RK Zajecar, partida care avea sa stabileasca formatia castigatoare a turneului de la Zalau.

A fost o partida extrem de disputata, cum rar se poate vedea in Liga Nationala, in care Zalaul a ramas fara doua handbaliste, portarul Adina Muresan si jucatoarea Daniela Molfea, ambele parasind terenul in repriza a doua din cauza unor accidentari.

Din pacate, Zalaul a ratat multe ocazii atat din aruncari de la sapte metri, cat si din situatii de unu la unu, anumite ratari fiind chiar in momentele cheie ale meciului. Cu aproximativ un minut inaintea fluierului final, zalauancele au egalat la 22 prin Georgiana Ciuciulete, insa sarboaicele au inscris cand mai erau doar trei secunde de joc, prin Jelena Eric si s-au impus cu 23 – 22. La pauza, HC Zalau avea un avans de un gol, 13 – 12, pentru handbalistele lui Tadici fiind suficient si un rezultat de egalitate pentru a castiga turneul.

Este clar ca rezultatele pozitive fac bine oricarei echipe, insa azi am pierdut pe mana noastra cu Zajekarul. Am ratat enorm de mult in situatii clare. E adevarat ca si Paslaru a fost intr-o forma buna pentru ca avut ambitiile ei, insa este inexplicabila atitudinea unor jucatoare care nu au respectat ceea ce li s-a spus. Cand ratezi de opt, noua ori singur cu portarul, patru aruncari de la sapte metri si faci greseli impardonabile in aparare e greu sa castigi un meci. De altfel, ceea ce m-a nemultumit cel mai tare a fost evolutia echipei in aparare. Una peste alta, acest turneu ne-a adus o crestere din toate punctele de vedere, prin care ne-am dat seama ce mai trebuie sa punem la punct. Singurul regret il am pentru faptul ca s-au accidentat Muresan si Molfea. In proportie de 70 la suta sunt multumit de ce am realizat, a declarat la finalul turneului managerul Gheorghe Tadici.

Primul loc a fost castigat astfel de RK Zajecar, formatia sarba fiind urmata in clasament de HC Zalau, ENKSE Bekescsabai, SCM Craiova si HCM Baia Mare, formatiilor de pe primele trei locuri fiindu-le acordate cupe si diplome.

S-au acordat si trei premii individuale. Cea mai buna marcatoare fiind jucatoarea echipei ENKSE Bekescsabai, Janina Toskovic, cel mai bun portar Tereza Paslaru, de la RK Zajecar, fosta componenta a echipei zalauane, iar cea mai buna jucatoare a fost desemnata capitanul Zalaului, Georgiana Ciuciulete.

Rezultatele complete: HC Zalau – ENKSE Bekescsabai 35 – 25, HCM Baia Mare – SCM Craiova 25 – 38, RK Zajekar – HCM Baia Mare 36 – 22, ENKSE Bekescsabai – SCM Craiova 29 – 29, HC Zalau – SCM Craiova 29 – 21, ENKSE Bekescsabai – RK Zajecar 25 – 25, HC Zalau – HCM Baia Mare 31 – 31, RK Zajecar – SCM Craiova 27 – 25, HCM Baia Mare – ENKSE Bekescsabai 23 – 32, HC Zalau – RK Zajecar 22 – 23.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »