Şapte goluri şi două penalty-uri acordate în „finala” campionatului judeţean de fotbal

Dumbrava Gîlgău este noua câştigătoare a Ligii a IV-a Sălaj, după ce s-a impus duminică după-amiaza cu scorul de 4 – 3 chiar pe terenul campioanei din sezonul trecut, Unirea Mirşid. La pauză, scorul dintre cele două formaţii era egal, 2 – 2.
Trei echipe aveau şanse reale la câştigarea campionatului înaintea ultimei etape, cea de-a treia fiind Rapid Jibou, care s-a impus cu scorul de 3 – 1 duminică, pe terenul celor de la CS Hida. Un rezultat de egalitate între Mirşid şi echipa din Gîlgău, ar fi avantajat formaţia din Jibou, care ar fi devenit câştigătoarea Ligii a IV-a.
După două ocazii ratate de Marius Pop, Dumbrava Gîlgău a deschis scorul în minutul 26, prin Răzvan Sabău, care a reluat balonul în plasă de la aproximativ opt metri, după o centrare trimisă de Nagy Ciprian, de pe partea stângă. Două minute mai târziu, jucătorul Mirşidului, Ciprian Pavel, a fost faultat în careu, iar centralul clujean, Mircea Feşnic, a dictat lovitură de pedeapsă. Radu Blaga a transformat penalty-ul cu o execuţie „de clasă”, şutând exact în vinclul porţii apărate de Mihai Lung.
În minutul 35, Unirea Mirşid a trecut în avantaj, graţie golului înscris de Ciprian Pavel, care l-a învins pe portarul Lung cu un şut din interiorul careului. Scorul pauzei a fost 2 – 2, Vlad Negrean înscriind al doilea gol pentru cei de la Dumbrava Gîlgău. Mirşidul putea intra în avantaj la vestiare, dar fundaşul Radu Blaga a ratat în minutul 39 a doua lovitură de pedeapsă acordată de centralul Feşnic.
Introdus la pauză de antrenorul Marius Cozma, Ionuţ Mureşan a înscris pentru 3 – 2 în minutul 46, trimiţând balonul în plasă de la aproximativ 4 metri, după o învălmăşeală în careul oaspeţilor.
Raul Brînduşe a ratat o ocazie monumentală în minutul 71, reluând balonul alături din numai doi metri, după o centrare primită de la Răzvan Meleg.
Cu un sfert de oră înainte de finalul jocului, Gabriel Ţiriac a înscris pentru 3 – 3, executând perfect o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri lateral dreapta.
Transferat în această primăvară, după ce şi-a reziliat contractul cu FC Zalău, Răzvan Meleg a fost salvatorul celor de la Dumbrava Gîlgău. Jucătorul zălăuan a înscris pentru 4 – 3 cu o execuţie de toată frumuseţea, învingându-l pe portarul Baidoc cu un şut de la aproximativ 25 de metri, trimis direct în vinclul porţii.
Dumbrava Gîlgău putea chiar să-şi majoreze avantajul în minutul 86, dar Răzvan Sabou a ratat singur cu portarul advers.
Cu un minut înainte de finalul jocului, Mirşidul a rămas în zece oameni, Radu Blaga văzând cartonaşul roşu, după ce şi-a lovit intenţionat un adversar.
Unirea Mirşid: Bogdan Baidoc – Beko Gabor, Sebastian Moroti, Radu Blaga, Ciprian Bărnuţ, Toth Karoly, Vlad Tohat, Raul Iliese, Maior Istvan şi Ciprian Pavel. Au mai evoluat: Ionuţ Mureşan şi Adrian Oros. Antrenor: Marius Cozma
Dumbrava Gîlgău: Mihai Lung – Andrei Bene, Marius Cheţa, Răzvan Cristea, Vlad Negrean, Marius Rus, Gabriel Ţiriac, Flaviu Bărnuţiu, Nagy Ciprian, Adrian Gheţe şi Răzvan Sabău. Au mai evoluat: Răzvan Meleg, Costel Chira, Raul Brînduşe şi Alexandru Radu. Antrenor: Marius Paşca

Leave a Comment