Sălajul îşi întinde fileul

După patru ani, Sălajul va avea din nou două echipe în prima divizie a voleiului Românesc. Triplă campioană naţională, Remat Zalău va înceca să obţină în acest sezon al patrulea titlu consecutiv, în timp ce nou-promovata Phoenix Şimleu are ca obiectiv clasarea pe unul din primele opt locuri

Sâmbătă, ora 18, Sala „Silvania” din Şimleu Silvaniei
Phoenix Şimleu Silvaniei – Dinamo Bucureşti
Sâmbătă, ora 17, Sala Sporturilor „Ion Constantinescu” din Craiova
SCMU Craiova – CS Remat Zalău

Sezonul 2012 – 2013 al Diviziei A1 la volei masculin va fi unul special pentru judeţul nostru. După patru ani, Sălajul va avea din nou două echipe pe prima scenă a voleiului românesc. Phoenix Şimleu Silvaniei este singura echipă nou-promovată în această vară, având în vedere că CSS LPS Bihorul Oradea nu s-a mai înscris în Divizia A1 din cauza problemelor financiare, urmând ca primul eşalon la masculin să fie alcătuit din doar 11 echipe.
Tripla campioană Remat Zalău a efectuat o serie de transferuri în această vară, conducerea clubului aducând jucători valoroşi atât din ţară, cât şi din străinătate, însă, echipa s-a pregătit doar trei săptămâni în efectiv complet, ceea ce ar putea afecta în primele etape jocul formaţiei zălăuane. „În opinia mea, două echipe se vor bate la titlu şi în acest sezon: noi (Remat Zalău, n.r.) şi Tomis Constanţa. Oricum, titlul se câştigă la finalul campionatului. Echipa care-şi va gestiona cel mai bine toate problemele pe final de campionat va avea cele mai mari şanse la titlu. Prima etapă vom juca la Craiova, o echipă despre care nu ştim foarte multe, pentru că nu am văzut-o în această vară în niciun meci amical. În mod normal, nu ar trebui să avem probleme, pentru că există o diferenţă clară de valoare între cele două loturi. Noi însă suferim la capitolul omogenizare, pentru că ne pregătim de doar trei săptămâni împreună. Avem jucători valoroşi, dar ca să devenim o adevărată echipă trebuie muncă multă şi timp”, ne-a declarat antrenorul secund al Rematului, Ovidiu Macarie.
În partida de la Craiova, antrenorii Mariusz Sordyl şi Ovidiu Macarie nu vor putea conta pe ridicătorul Jonathan Winder, care a suferit o ruptură fibrilară la abdomen, locul său urmând să fie luat de Andrei Stoian.
Nou-promovata Phoenix Şimleu Silvaniei va debuta în campionat în faţa propriilor suporteri, urmând să primească vizita echipei Dinamo Bucureşti. „Ceea ce ne dorim noi de la noul sezon este ca echipa să crească în valoare de la un meci la altul şi să reuşim să ne îndeplinim obiectivul. Contează foarte mult rezultatele din primele etape. Meciul cu Dinamo, de sâmbătă, va fi unul foarte greu, mult mai greu ca şi cu Piatra Neamţ, în Cupa României. Nu am avut o evoluţie rea cu Piatra Neamţ, dar dacă vom juca aşa şi cu Dinamo nu avem prea mari să obţinem un rezultat favorabil. Sper la o evoluţie mai bună din partea băieţilor”, a declarat antrenorul echipei Phoenix, Mircea Abraham.
Cristian Pop este singura incertitudine din lotul şimleuanilor, acesta suferind o fisură la deget, însă tehnicianul Mircea Abraham speră să-l poată folosi în duelul de sâmbătă.
Programul complet al primei etape: Phoenix Şimleu Silvaniei – Dinamo Bucureşti, Unirea Dej – „U” Cluj, Steaua Bucureşti – CSM Agronomia Bucureşti, SCMU Craiova – CS Remat Zalău, VCM LPS Piatra Neamţ – CVM Tomis Constanţa. Explorări Baia Mare va sta.

Leave a Comment