Salajul a ramas fara medic sportiv

Magazin Salajean 11 decembrie 2009 0

Salajul a ramas fara medic sportiv

Asa cum spunea si antrenorul Gheorghe Tadici, sportul salajean a pierdut in urma cu o saptamana cel mai important om din ultimii 15 ani, pe linie de medicina sportiva.

Daca pana saptamana trecuta, doctorul Marinel Corha rezolva problema vizelor medicale la toate echipele din Salaj, dar si la cei care practica sporturile individuale, trecerea acestuia in nefiinta a pus un mare semn de intrebare: cine va rezolva problema vizelor medicale pentru anul urmator, avand in vedere ca acestea expira la finalul anului?

Noi ne-am dori ca problema medicului sportiv si a unui cabinet de medicina sportiva sa fie rezolvata cat mai repede de cei competenti, fiindca in aceasta perioada urmeaza controalele sportivilor. Viza medicala este valabila pe o durata de sase luni si toti sportivii isi fac controalele medicale in lunile ianuarie – februarie, respectiv iunie – iulie.

Tinand cont ca mai sunt cateva zile pana la finalul acestui an, ar trebui gasita o solutie pentru acest post. In caz contrar toti sportivii vor fi nevoiti sa mearga la un cabinet medical din judetele limitrofe, a declarat, ieri, directorul Directiei Judetene pentru Sport Salaj, Ioan Onicas, intr-o intalnire cu jurnalistii de sport din Salaj. Acesta a mai vorbit si despre importanta controlului medical.

Avizul final, care este pus de medicul sportiv, include o serie de investigatii care trebuie facute ulterior. Este foarte important ca sportivii sa faca si un control medical preliminar in momentul in care duc legitimatiile la vizat. In primul rand este important pentru sanatatea lor. Pentru a evita orice neplaceri, fiecare sportiv ar trebui sa faca cel putin vizitele medicale cele mai importante.

Din pacate insa, cabinetul medical din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau nu a beneficiat de prea multe dotari, astfel ca nici nu s-a prea pus baza, mai ales in ultima perioada, pe un control medical amanuntit. Speram insa ca cei care au in administrare acest cabinet sa isi dea seama macar in acest moment de importanta controlului medical si sa doteze acest cabinet cu toate aparatele necesare.

In ceea ce priveste postul ocupat pana saptamana trecuta de medicul Marinel Corha, purtatorul de cuvant din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Codruta Puscas, ne-a declarat ca inca de la inceputul acestui an toate posturile sunt blocate, astfel ca, problema vizelor medicale ridica in continuare un semn de intrebare pentru sportivii salajeni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »