Sălăjenii vor lua cu asalt „Cluj Arena” la amicalul România – Spania

România – Spania este evenimentul începutului de an pentru sportul românesc. „Tricolorii” pregătiţi de Anghel Iordănescu vor întâlni campioana mondială şi tripla campioană europeană în data de 27 martie, pe „Cluj Arena”, un eveniment pentru care sute de sălăjeni şi-au arărat deja interesul.

Calificarea echipei CFR Cluj în Liga Campionailor a prezentat un interes major pentru foarte mulţi sălăjeni. Susţinători sau nu ai echipei feroviare, iubitorii „sportului rege” din judeţul Sălaj şi-au achiziţionat din timp bilete, chiar abonamente la jocurile pe care formaţia din Gruia urma să le susţină pe teren propriu. Sălăjeni, sătmăreni, băimăreni şi bistriţeni s-au alăturat numărului mare de spectatori clujeni pe arena din Gruia, pentru a vedea echipe precum Chelsea Londra, AS Roma, Bayern Munchen sau FC Basel.
Numărul sălăjenilor a fost mare şi la partida amicală pe care România a susţinut-o în 2008 în faţa Lituaniei, tot pe Stadionul echipei CFR Cluj, meci încheiat cu scorul de 3 – 0 în favoarea oaspeţilor.
După opt ani de la acel meci, „tricolorii” pregătiţi de Anghel Iordănescu vor susţine la Cluj un amical de lux, împotriva Spaniei, partida urmând să se desfăşoare pe „Cluj Arena”, în data de 27 martie.
Chiar dacă nu se cunoaşte încă preţul biletelor şi nici data la care acestea vor fi puse în vânzare, sute de sălăjeni şi-au arătat deja interesul pentru acest grandios eveniment fotbalistic. Chiar şi directori de şcoli din judeţ au afirmat că intenţionează să participe la acest joc cu grupuri organizate de elevi.
„Până în acest moment nu se cunoaşte preţul biletelor şi nici data la care vor fi puse în vânzare. În momentul în care vom stabili toate aceste detalii le vom publica şi pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal”, ne-a declarat George Ştucan, asistent relaţii publice şi comunicare în cadrul FRF.
Radu Raţiu, directorul Stadionului „Cluj Arena”, a afirmat încă din toamna anului trecut că un astfel de eveniment va prezenta interes major din partea tuturor iubitorilor de fotbal din Ardeal.
„Ar fi bine ca Federaţia Română de Fotbal să aleagă „Cluj Arena”. Publicul din Transilvania ar veni în număr foarte mare, publicul din partea vestică a ţării aşteaptă un astfel de eveniment. Noi o să le propunem celor de la FRF în zilele următoare să vină pe „Cluj Arena”. Cred că echipa naţională va fi mai bine primită ca la Bucureşti”, declara Raţiu în luna noiembrie a anului trecut.
Federaţia Română de Fotbal a luat, iniţial, în calcul, desfăşurarea partidei România – Spania pe Arena Naţională, cel mai mare stadion al ţării. Planurile oficialilor FRF au fost date, însă, peste cap, deoarece Arena din Capitală nu a primit avizul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) din cauză că acoperişul retractabil nu poate fi omologat.
„Cluj Arena” are o capacitate de 30.000 de locuri, iar o delegaţie FRF a inspectat stadionul, pentru a se asigura că echipa naţională va beneficia de condiţii foarte bune.
„Cluj Arena” a fost inaugurată în 2011, cu ocazia amicalului dintre Universitatea Cluj şi Kuban Krasnodar, încheiat cu scorul de 0 – 4.
Cluj-Napoca este în acest moment singurul oraş din România care are două stadioane ce pot organiza evenimente sportive internaţionale la cele mai înalte standarde.

Leave a Comment