Sălăjenii au urcat pe podiumul Campionatului European de Karate

Aproximativ 1.000 de sportivi din 18 ţări au participat la ediţia din acest an a Campionatului European de Karate-Do, desfăşurat în Cehia, la Pardubice, printre aceştia numărându-se şi karateka sălăjeni, reprezentând cluburile CS Dani-San Zalău, Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei şi CS Omega Şimleu Silvaniei.
Cele două delegaţii sălăjene, conduse de antrenorii Dan Chiş şi Gheorghe Pop şi de instructorul Lăcrămioara Pop, au obţinut rezultate remarcabile la acest eveniment. CS Dani San s-a întors cu 19 medalii. Mihail Chiş a devenit campion european cu echipa României de kumite (copii II), iar la individual a câştigat medalia de argint. La minicadeţi, Darius Goron a devenit vicecampion european la kumite WKF, alte trei medalii de bronz obţinând la kumite shobu ippon, kumite echipe şi kata echipe. Tot la minicadeţi, Andrei Chiş a obţinut patru medalii de bronz în probele de kumite WKF, kumite shobu ippon, kumite echipe şi kata echipe. Alte trei medalii de bronz au fost obţinute de Alexandru Chende, în proba de kumite echipe şi de Andrei Creţ, în probele de shobu ippon şi kumite echipe, ambii concurând la categoria cadeţi.
La junioare, Andreea Chende, o altă sportivă a clubului Dani-San, a devenit vicecampioană europeană la kumite echipe, iar la kumite shobu ippon a fost medaliată cu bronz. Un rezultat foarte bun a fost realizat şi de Antonia Niream, tot la junioare, argint la kumite echipe, iar în probele de kumite WKF şi kumite shobu ippon a fost medaliată cu bronz. Adrian Creţ a urcat şi el pe podiumul Campionatului European, fiind medaliat cu bronz în proba de kata individual, la categoria veterani.
„Sunt rezultate foarte bune, ceea ce rezultă că sportivii din cadrul clubului nostru dau dovadă de seriozitate şi profesionalism în pregătire. Mihail Chiş a obţinut un rezultat foarte bun, devenind campion european, iar la kumite shobu ippon au fost 18 sportivi la categorie. Ţin să-i felicit toţi sportivii pentru rezultatele obţinute şi să le mulţumesc celor care sunt alături de noi, nu în ultimul rând părinţilor, care îmi acordă încredere în educaţia copiilor lor”, a precizat Dan Chiş.
Din delegaţia şimleuană, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Maia Pop, la categoria copii II, care a devenit dublă campioană europeană la kumite echipe şi kumite WKF. Sportiva şimleuană a obţinut şi o medalie de bronz la kumite shobu ippon. La cadeţi au concurat Tania Pop, Alexandru Moldovan şi Marius Ilinca. Tania Pop a fost medaliată cu bronz în proba de kumite WKF şi cu argint la kumite echipe, în timp ce Alexandru Moldovan s-a situat pe treapta a treia a podiumului cu echipa de kumite. Marius Ilinca a cucerit trei medalii, un argint la shobu ippon şi două bronzuri la kumite WKF şi kumite echipe.
La senioare, Paula Radu a urcat de trei ori pe podiumul european, deveniond vicecampioană europeană în proba de kumite echipe şi medaliată cu bronz la kumite WKF şi kumite shobu ippon.
„Este un palmares remarcabil pentru un lot atât de restrâns, fapt ce mă face să mă declar mulţumit de prestaţia elevilor mei. Vreau să-i felicit pe sportivi pentru rezultate şi să le mulţumesc celo care ne-au sprijinit în această deplasare, în special părinţilor, care au făcut sacrificii”, a afirmat Gheorghe Pop.

Leave a Comment