Salajeanul Marius Mascovits, locul VII la CEV Satellite Constanta

Magazin Salajean 22 iunie 2010 0

Salajeanul Marius Mascovits, locul VII la CEV Satellite Constanta

Devenit campion national in ultimii doi ani la volei pe plaja, salajeanul Marius Mascovits a avut o evolutie buna si la turneul international de saptamana trecuta

Saptamana trecuta a avut loc in statiunea Mamaia, din Constanta, cel mai important turneu de volei pe plaja gazduit vreodata de tara noastra, CEV Satellite Constanta. Competitia s-a desfasurat pe sase terenuri special amenajate pe plaja de la Casino, la start fiind prezente echipe din 15 tari, printre care si Romania.

Turneul a fost organizat atat la feminin, cat si la masculin, printre voleibalistii romani care au evoluat la CEV Satellite Constanta fiind si salajeanul Marius Mascovits (originar din comuna Criseni). Devenit campion national in ultimii doi ani, cu oradeanul Catalin Lelea, voleibalistul salajean a avut o evolutie destul de buna si in turneul de la malul marii. Dintre echipele Romaniei, patru s-au calificat direct pe tabloul principal (de 16 echipe): Diana Lorena Balintoni/Ana Maria Hambele si Suzana Manole/Irina Alexandru la feminin, Marius Maskovits/ Catalin Lelea si Bogdan Mehedinteanu/ Iulian Marian Bala la masculin, iar sase dintre ele au fost nevoite sa evolueze in play-off. Primele meciuri de pe tabloul principal la masculin au avut loc vineri.

Salajeanul Marius Mascovits si oradeanul Catalin Lelea (multipli campioni nationali) au cedat cu scorul de 2 – 0 in primul tur in fata rusilor Alexander Likholetov si Evgeniy Romashkin, care au si castigat competitia. Trimisi in recalificari, Mascovits si Lelea (cotati ca favoritii nr. 13 ai concursului) s-au duelat cu a doua echipa tricolora, formata din Mehedinteanu si Bala (favoritii nr. 5). Intalnirea tricolora a fost castigata in trei seturi, 2 – 1 (21 – 19, 18 – 21, 15 – 10) de Mascovits si Lelea. Cei doi au pierdut insa in al doilea meci in fata finlandezilor Haavisto/ Vahela, terminand turneul pe locul sapte.

De mentionat ca Marius Mascovits a evoluat timp de doua sezoane la formatia simleuana Phoenix Simleu Silvaniei, insa in sezonul trecut, salajeanul a decis sa se axeze doar pe beach-volley. Foarte probabil, Mascovits va participa si la turneul open programat la Zalau in perioada 28 iulie – 1 august, din cadrul Campionatului National de volei pe plaja.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »