Sahistii salajeni, castigatori la Satu Mare

Magazin Salajean 8 decembrie 2010 0

Sahistii salajeni, castigatori la Satu Mare

Liceul cu Program Sportiv Satu Mare, CS Unio Satu Mare si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Satu Mare au organizat la sfarsitul saptamanii trecute Cupa Mos Nicolae la sah, competitie la care au fost prezenti si noua sahisti din Zalau si Simleu Silvaniei.

Concursul a constat in trei turnee distincte, organizate pe categorii de varsta, 8, 10 si 15 ani, in total fiind prezenti 44 de copii.

Salajenii au avut rezultate foarte bune, trei dintre ei reusind chiar sa castige concursul la categoriile lor de varsta. Astfel, turneul la categoria 8 ani a fost castigat de Simina Pop, de la Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu Zalau, Balint Tibor, de la Scoala Gimnaziala Iuliu Maniu Zalau s-a impus la categoria 10 ani, iar turneul la categoria 15 ani a fost castigat de Rares Moldovan, elev de numai 11 ani la Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar din Zalau. Ultimul este ocupant al locului patru la Circuitul Grand-Prix Junior, urmand sa participe la finala pe tara.

Ceilalti sahisti salajeni au obtinut urmatoarele rezultate: Alex Raul Ciordas (Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar Zalau) – locul trei la categoria 8 ani baieti, Laurentiu Ardelean (Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu Zalau) – locul patru la categoria 10 ani baieti, Balasz Dacz (Scoala Gimnaziala Iuliu Maniu Zalau) – locul cinci la categoria 10 ani baieti, Dacz Vivien (Scoala Gimnaziala Iuliu Maniu Zalau) – locul cinci la categoria 10 ani fete, Codrin Diac (Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu Zalau) – locul cinci la categoria 15 ani baieti si Lorena Isac (Scoala Gimnaziala Silvania Simleu Silvaniei) – locul trei la categoria 15 ani fete. Copiii din Zalau sunt antrenati de Csilla Sajter, de o parte dintre ei ocupandu-se de peste doi ani.

Trebuie mentionat ca acesti copii salajeni sunt legitimati la CS Unio Satu Mare, deoarece judetul nostru nu are inca un club de sah. Se fac insa demersuri cu ajutorul parintilor pentru infiintarea unei sectii de sah la clubul Terrakid Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »