S-a sinucis antrenorul lui Calin Marincas

Magazin Salajean 30 ianuarie 2012 0

S-a sinucis antrenorul lui Calin MarincasAntrenorul oradean Pavel Vancea, primul roman campion mondial la karate traditional, a fost gasit spanzurat vineri dimineata, in fantana casei sale din localitatea bihoreana Salbadagiu de Munte. Astazi (n.r. vineri) in jurul orei 10, am fost solicitati sa intervenim pentru degajarea unui corp neinsufletit dintr-o fantana din localitatea Saldabagiu de Munte, a declarat pentru Adevarul, locotenent Camelia Rosca, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Crisana.

Surse neoficiale sustin ca barbatul s-a spanzurat cu funia de la fantana, pe care si-ar fi legat-o de gat, dupa care ar fi sarit in put. Sportivul a lasat o scrisoare de adio, dar informatiile legate de acest aspect sunt contradictorii. Unii vorbesc despre mai multe pagini scrise de mana, in timp ce alte surse sustin ca ar fi fost vorba doar despre cateva randuri. Nimeni nu stie exact motivul pentru care Vancea a hotarat sa isi incheie in mod atat de drastic socotelile cu viata.

In varsta de 47 de ani, Pavel Vancea a fost antrenorul CS UAMT Universitatea Agora Oradea, iar din 2009 era membru in cadrul Biroului Federal, tot atunci fiind reconfirmat ca antrenor la loturile nationale ale Romaniei.

Printre sportivii pe care i-a pregatit la loturile nationale de seniori, tineret si juniori, s-au aflat si trei karateka de la CS Terra Kid Zalau: Calin Marincas, cel mai bun sportiv al judetului Salaj, Iulia Clitan si Marc Crecan. Efectiv, am ramas socat in momentul in care am aflat vestea. Nu pot sa-mi dau seama ce l-a impins sa faca acest lucru. Era unul dintre cei mai buni antrenori de karate traditional din Romania. Chiar daca era diferenta mare de varsta intre noi, ma considera ca pe un prieten. De fiecare data cand apelam cu ceva la el ma ajuta. Ultima oara s-a intamplat la finalul anului trecut, inainte de Campionatul European si Mondial, cand am plecat, impreuna cu Iulia Clitan, sa ne pregatim la Oradea, iar el ne-a pus la dispozitie tot ce am avut nevoie. Este o pierdere mare pentru karate-ului traditional Romanesc, a precizat instructorul sectiei de karate de la CS Terra Kid Zalau, Calin Marincas

Sportivii sectiei de karate de la CS Terra Kid Zalau efectueaza in fiecare vara un cantonament la Strandul Broscarie din Simleu Silvaniei, Pavel Vancea fiind prezent la ultimele trei stagii de pregatire.

Trupul neinsufletit al antrenorului a fost depus sambata dupa-amiaza la Capela Steinberger a Cimitirului Municipal din Oradea, iar ieri, incepand cu ora 13, Pavel Vancea a fost condus pe ultimul drum. Printre cei care si-au luat adio de la fostul campion mondial au fost si instructorul Calin Marincas, pesedintele CS Terra Kid Zalau – Remus Clitan si vicepresedintele Szeri Jozsef.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »