S-a rupt lanţul de iubire: Gheorghe Tadici şi Popa Sevişteanu pun capăt unei relaţii de peste 40 de ani

Foşti colegi de facultate, chiar şi de cameră, colegi pe banca echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Tadici şi Popa Sevişteanu par să fi pus capăt unei relaţii de peste 40 de ani în weekend-ul care tocmai s-a încheiat

O serie dintre antrenorii cu care Gheorghe Tadici a colaborat în cariera de antrenor atât la nivel de cluburi, cât şi la echipa naţională se regăsesc şi astăzi în Liga Naţională. Unul dintre ei este Popa Sevişteanu, antrenorul echipei HC Alba Sebeş, formaţie pe care HC Zalău a întâlnit-o la finalul săptămânii trecute, învingând-o cu scorul de 26 – 21.
Înaintea partidei tur, încheiată la egalitate, scor 24 – 24, dar şi înaintea jocului de la Zalău, s-au făcut tot felul de speculaţii cu privire la relaţia dintre Tadidi şi Sevişteanu, care ar fi avut repercusiuni asupra jocului şi, totodată, asupra rezultatului final.
Gheorghe Tadici a ţinut să facă un comentariu pe această temă la finalul partidei de anul trecut, afirmând că este păcat ca nişte conducători vremelnici să distrugă o relaţie de peste 40 de ani.
„Atmosfera care s-a făcut înaintea meciului nu îşi avea locul. Nu poţi să distrugi o relaţie de prietenie de peste 41 de ani. Am fost coleg de facultate şi de cameră cu Popa Sevişteanu şi este păcat să vină nişte neica nimeni de la Sebeş să distrugă o prietenie, nişte conducători vremelnici. Aşa nu se poate, ca nişte conducători să-i ştirbească personalitatea lui Popa Sevişteanu, deoarece acest om a făcut mult pentru handbalul din Sebeş. A continuat munca lui Florin Fleşeriu, a continuat tradiţia handbalului din această zonă”, avea să declare Gheorghe Tadici, la finalul partidei de anul trecut cu HC Alba Sebeş.
Partida retur dintre cele două formaţii, desfăşurată sâmbătă, la Zalău, a fost extrem de disputată, în special prima parte. Scorul a fost egal, 14 – 14 după primele 30 de minute, iar Zalăul s-a desprins decisiv abia în ultimele zece minute.
În timpul meciului, antrenorul echipei din Sebeş, Popa Sevişteanu, a protestat de mai multe ori la deciziile celor doi arbitri, iar de câteva ori a avut un schimb de replici chiar şi cu Gheorghe Tadici. Managerul zălăuan s-a arătat dezamăgit la finalul partidei de comportamentul antrenorului Sevişteanu, afirmând că relaţia cu acesta nu va mai fi la fel de bună în viitor.
„Oaspetele au jucat foarte dur, iar în anumite momente, s-a impus eliminări. Nu am înţeles de ce s-a jucat cu atâta ardoare numai în jocurile cu noi. Nu înţeleg ce au vrut să demonstreze cei de la Sebeş. Este de neînţeles şi comportamentul colegului meu (Popa Sevişteanu, n.r.), pe care l-am „remorcat” după mine în toată cariera lui. Nu înţeleg ce a vrut să demonstreze prin comportamentul lui, pentru că, la un moment dat, a intrat în discuţie şi a început să provoace chiar şi publicul. Inclusiv după meci a avut discuţii cu publicul, în loc să-şi urmeze jucătoarele la vestiare. Pentru mine, omul intră în anonimat din acest moment, având în vedere comportamentul său atât din acest meci, cât şi din jocul de la Sebeş”, a fost reacţia managerului Gheorghe Tadici, după victoria de sâmbătă.
Gheorghe Tadici şi Popa Sevişteanu se cunosc de peste 40 de ani, având o relaţie foarte bună în tot acest timp. Cei doi tehnicieni au fost colegi de facultate, chiar şi de cameră, colaborând şi pe banca echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea în perioada 2006 – 2008, cu care au câştigat cinci trofee: titlul în Liga Naţională, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor, Supercupa Europei şi au trecut, în premieră, de grupele principale ale Ligii Campionilor.

One Thought to “S-a rupt lanţul de iubire: Gheorghe Tadici şi Popa Sevişteanu pun capăt unei relaţii de peste 40 de ani”

  1. Astia sant oameni in ziua de azi. Uita repede ca a mancat la greu din palma lui Tadici ani si ani de zile pe la loturi,promovat doar de el. Si a lucrat la Oltchim cu jucatoare de nici nu visa el vreodata! Merita tot dispretul din lume, ac parvenit,care murea un anonim in Sebes fara.…

Leave a Comment