Rusia castiga Olimpiada de iarna

Magazin Salajean 6 iulie 2007 0

Rusia castiga Olimpiada de iarnaPentru prima data in istorie, Rusia va gazdui o editie a Jocurilor Olimpice de Iarna. Statiunea Sochi, din imediata apropiere a Marii Negre, a fost desemnata gazda Olimpiadei Albe din 2014.

Dupa ce varianta Salzburg a cazut dupa primul vot al Comitetului International Olimpic, forul s-a intrunit la Guatemala pentru a alege statiunea Sochi in defavoarea orasului Pyeongchang, din Coreea de Sud.

Decizia CIO este vazuta si ca o mare victorie a presedintelui rus Vladimir Putin, care a tinut sa fie prezent in Guatemala in calitate de conducator al delegatiei ruse.

Guvernul rus va investi 12 miliarde de dolari pentru modernizarea statiunii Sochi, care beneficiaza de o excelenta situare geografica, descrisa sefilor CIO chiar de catre Vladimir Putin.

Pe malul marii te poti bucura de o zi superba de primavara, dar in munti este cu adevarat iarna … zapada naturala este garantata, a spus presedintele rus. Statiunea Sochi este situata intre Marea Neagra si Muntii Caucaz.

Desi castigatoare a 293 de medalii olimpice la JO de iarna, Rusia nu a gazduit nici o editie a Olimpiadei Albe.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »