Romania, reprezentata la Balcaniada de doi zalauani

Magazin Salajean 27 aprilie 2010 0

Romania, reprezentata la Balcaniada de doi zalauani

Zalauanii Paula Todoran si Monel Sabou sunt singurii atleti romani care vor alerga la Campionatul Balcanic de maraton din Bulgaria

Lotul Romaniei care va participa la Campionatul Balcanic de maraton, programat in 8 mai, la Kavarna (Bulgaria), va fi alcatuit din doi atleti zalauani. Din pacate, nu amandoi vor reprezenta culorile CSM-ului, Monel Sabou fiind legitimat in prezent la Steaua Bucuresti, parasind clubul zalauan in urma cu doi ani, din cauza unor neintelegeri cu persoanele din conducere. La feminin va participa atleta antrenata de Mirel Seisanu, Paula Todoran, care se va afla la prima participare la un Campionat Balcanic de maraton si la a doua cursa de maraton din cariera.

Pregatirea pe care am facut-o nu este foarte buna, fiindca m-am confruntat cu cateva probleme de sanatate. Sper insa intr-un timp bun si un rezultat pe masura. Obiectivul meu este sa alerg la finalul anului la Campionatul Mondial de semimaraton, programat in China si atunci va trebui sa fiu in varf de forma, a declarat atleta care pana anul trecut alerga doar in proba de 10.000 de metri si la semimaraton. Monel Sabou revine la lot dupa o pauza de cinci ani, ultima prezenta sub culorile nationalei fiind in 5 martie 2005, la Campionatul Balcanic de cros, din Turcia.

Atunci a suferit insa o accidentare in urma careia a avut doua interventii chirurgicale la genunchi. A revenit in activitatea de performanta ca antrenor la CSM Zalau, dar, in urma unor discutii cu persoanele din conducere, despre care nu vrea sa mai vorbeasca, a demisionat, transferandu-se la Steaua Bucuresti. Vestea ca ar putea fi selectionat pentru Balcaniada din Bulgaria a primit-o inaintea Sarbatorilor Pascale, de la antrenorul federal, Gyongyossy Zsolt, iar zilele trecute a primit confirmarea participarii la competitia din 8 mai. Atletul zalauan s-a aratat onorat de aceasta convocare, insa nu a ezitat sa spuna ca ar fi fost mult mai bucuros sa reprezinte un club din judetul nostru. Ma simt onorat de convocarea la echipa nationala si chiar daca nu am avut cuprins in program acest concurs si nici nu sunt la nivelul de pregatire pe care mi l-as dori cred ca sunt capabil sa obtin un rezultat bun care sa multumeasca atat federatia, cat si clubul pe care-l reprezint.

Dupa conditiile de pregatire oferite de Steaua, cred ca este normal sa alerg pentru clubul din Ghencea in Bulgaria. Voi cere, insa, dupa acest concurs, transferul la un alt club, deoarece baietii din echipa cu care am devenit campion national de maraton s-a destramat, colegilor mei expirandu-le contractele de dubla legitimare. Personal, mi-as dori sa alerg pentru un club din judet dar nu stiu daca o sa ajung acasa sau in alta parte. Oferte din tara sunt, ramane sa vedem daca vor fi si din partea salajenilor. Cert este ca pana acum, presedintele CS Terra Kid Zalau (n.r. Remus Clitan) mi-a propus sa infiintam o sectie de atletism la acest club si sa ma ocup de aceasta ramura, lucru pentru care vreau sa-i multumesc. Prima optiune va fi insa, intotdeauna CSM Zalau pentru ca sub culorile acestui club am obtinut cele mai multe si frumoase succese, a afirmat Monel Sabou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »