România a urcat pe locul 27 în clasamentul FIFA

Naţionala de fotbal a României a urcat o poziţie în clasamentul FIFA, fiind acum pe locul 27 cu 740 puncte, în timp ce pe primul loc a rămas naţionala Germaniei

 Joi, 14 august 2014, a avut loc actualizarea clasamentului FIFA, iar reprezentativa României a urcat o poziţie chiar dacă nu a mai jucat un meci de mai bine de două luni. Ultima partidă a avut loc în 4 iunie cu Algeria, când echipa africană a câştigat cu 2-1 acel meci amical. Dar acest lucru nu a contat, iar România este acum pe locul 27 cu 740 de puncte. Să speram că la următoarea actualizare va mai urca în clasament. Până atunci naţionala României va debuta în calificările pentru Campionatul European din 2016. În primul meci, echipa antrenată de Victor Piţurcă va juca în deplasare cu Grecia. Această partidă va avea loc în data de 7 septembrie 2014. La casele de pariuri online grecii sunt consideraţi favoriţi în acest meci şi e normal să fie aşa dacă ţinem cont de rezultatele înregistrate în barajul pentru Cupa Mondiala din 2014. Chiar în aceeaşi zi când s-a actualizat clasamentul FIFA, selecţionerul României a anunţat stranierii pe care îi are în vedere pentru meciul din Grecia. Este vorba de portarii Costel Pantilimon şi Ciprian Tătăruşanu, de fundaşii Gabi Tamaş, Vlad Chiricheş, Dorin Goian, Cosmin Moţi, Dragoş Grigore şi Răzvan Raţ, de mijlocaşii Mihai Pintilii, Gabi Torje şi Alexandru Maxim, dar şi de atacanţii Bogdan Stancu şi Ciprian Marica. Lotul final pentru acel meci va fi anunţat la finalul lunii august.

Grecia este şi singura adversară din grupa F de calificare pentru Campionatul European din Franţa care stă mai bine în clasamentul FIFA. Mai precis grecii ocupă locul 13 cu 1092 puncte. Tot pe acest loc s-a aflat şi luna trecută. Celelalte patru adversare ale României din grupa F sunt clasate pe următoarele locuri în clasamentul FIFA: Ungaria e pe locul 34 cu 656 puncte, Finlanda pe locul 55 cu 502 puncte, Irlanda de Nord pe poziţia a 95-a cu 341 puncte, iar Insulele Feroe ocupa locul 183 cu doar 61 puncte. Dintre toate aceste echipe, Ungaria stă cel mai bine faţă de precedentul clasament. Ea a urcat patru locuri, în timp ce la polul opus e Irlanda de Nord care a coborât şase poziţii.

Lider în clasamentul FIFA din luna august este Germania, echipa care a câştigat în această vară Cupa Mondială din Brazilia. Aceasta are 1736 puncte şi e urmată de echipa pe care a învins-o în finală, Argentina, cu 1604 puncte. Podiumul este completat de Olanda cu 1507 puncte. Este exact aceeaşi ordine care a fost şi în luna iulie. Defapt singura modificare în top 10 a fost avansarea pe locul 7 a Spaniei. Acum spaniolii au 1241 puncte şi sunt la egalitate cu Brazilia. Cel mai mare salt în clasamentul din august l-a avut Lesotho care a urcat 26 de poziţii şi acum ocupă locul 105 cu 302 puncte. În schimb cea mai mare cădere a avut-o Panama care de pe locul 33 a ajuns pe locul 63 cu 474 puncte. Următoarea actualizare a clasamentului FIFA va fi în 18 septembrie 2014.

Leave a Comment