Romania a ratat calificarea in semifinalele Cupei Mondiale dupa 26-26 cu Norvegia

Magazin Salajean 22 octombrie 2007 0

Romania a ratat calificarea in semifinalele Cupei Mondiale dupa 26-26 cu Norvegia

Esecul cu Franta de miercuri condamnase reprezentativa Romaniei sa castige partida de joi seara cu Norvegia pentru a-si continua parcursul la Aarhus. Nimeni nu a luat in calcul vreo iesire prematura din competitie, in conditiile in carera si biletele de intoarcere fusese rezervate pentru luni, dupa finalele competitiei.

Romania a mers cap la cap cu campioana en-titre a Europei pana la finalul jocului. Pentru a reusi sa depaseasca defensiva nordicelor, Tadici si Musi au insitat pe jocul cu pivotul, lucru care a si reusit de multe ori in prima parte a jocului. Le-a introdus de la inceput pe Simona Gogarla si Narcisa Lecusanu, cele doua reusind in dese randuri sa o angajeze pe semicerc pe Ionela Galca-Stanca, care a fost ca un ghimpe in coasta adversarelor.

In repriza secunda, datele problemei s-au mai schimbat. Axa Narcisa Lecusanu – Ionela Stanca a fost anihilata, dar Romania a gasit alte solutii, mizand pe patrunderile Valeriei Bese sau tunurile lansate de Adina Meirosu. N-a reusit insa sa se desprinda, astfel ca finalul s-a trait cu sufletul la gura. Cu 20 de secunde inainte de finis, tricolorele aveau 26-25 si erau calificate in semifinale. Tadici a cerut marcaj om la om, insa Norvegia a reusit sa scoata o aruncare de la sapte metri cu doua secunde inainte de final. Paslaru nu a reusit sa pareze aruncarea lui Hammerseng, iar Romania a parasit competitia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »