România a obţinut prima victorie la Europene

Marius Morar 6 decembrie 2012 1
România a obţinut prima victorie la Europene

După un egal dramatic în primul meci al Grupei D, 21 – 21 în faţa Rusiei, naţionala de handbal a României a obţinut miercuri seara prima victorie la Campionatul European de handbal, învingând cu 22 – 19 reprezentativa Islandei. Naţionala condusă de Gheorghe Tadici a avut un avans de două goluri şi după prima parte a întâlnirii, 15 – 13, Cristina Neagu înscriin ultimul gol al primei reprize – primul său gol la echipa naţională după doi ani.
La fel ca în faţa Rusiei, “tricolorele” nu au mai avut o evoluţie la fel de bună şi în partea secundă, marcând un singur gol în primele zece minute.
După două meciuri disputate, naţionala ţării noastre a acumulat trei puncte, clasându-sepe poziţia secundă, având asigurată calificarea în faza următoare a competiţiei indiferent de rezultatul partidei de vineri seara, cu Muntenegru, de la ora 21:15.
În cazul în care Rusia va învinge Islanda, ceea ce sunt şanse mari să se întâmple, din Grupa D vor merge mai departe: Muntenegru, România şi Rusia, care se vor duela în faza următoare cu primele trei clasate din Grupa C, foarte probabil Spania, Croaţia şi Ungaria.
În cealaltă grupă principală se vor duela primele trei clasate din Grupa A cu primele trei clasate din Grupa B, iar primele două echipe din fiecare grupă rpincipală se vor califica în semifinalele Campionatului European. Ocupantele locurilor trei vor evolua pentru stabilirea locurilor 5 – 6.
Clasament Grupa D:
1. Muntenegru 2 2 0 0 56 – 43 4p
2. România 2 1 1 0 43 – 40 3p
3. Rusia 2 0 1 1 48 – 51 1p
4. Islanda 2 0 0 2 35 – 48 0p

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. da 7 decembrie 2012 at 03:23 - Reply

    bine !

Lasa un Raspuns »