România a învins la pas Spania

Marius Morar 9 decembrie 2012 1
România a învins la pas Spania

România – Spania 31 – 26 (15 – 12)

Naţionala pregătită de Gheorghe Tadici a debutat cu victorie în grupa principală de la Campionatul European de handbal din Serbia. România a învins duminică seara Spania cu 31 – 26, având la un moment dat avans chiat şi de zece goluri. Deşi finalul nu a mai fost la fel de reuşit, “tricolorele” ne-au adus aminte duminică seara de o naţională a României care s-a întors s-a întors în 2005 din Rusia cu argintul mondial. Schimbată mult faţă de naţionala de atunci, România a arătat duminică seara că are puterea să ajungă în primele patru echipe din Europa, de ce nu chiar să se agaţe de o medalie de bronz.
Poatra a funcţionat, din nou, foarte bine, Paula Ungureanu apărând chiar şi două aruncări de la şapte metri. Tadici a pierdut-o pe Crina Pintea pe finalul primei reprize, acesata văzând cartonaşul roşu după un presupus fault asupra unei adversare.
Intrate la cabine cu un avans de trei goluri, 15 – 12, handbalistele noastre au început în forţă şi partea secundă, iar în minutul 49 s-au distanţat la zece goluri. O relaxare apărută în jocul României le-au dat posibilitatea ibericelor să se apropie la cinci goluri până la final.
“Am făcut un joc bun atât pe faza de atac, cât şi în apărare. Putem juca şi mai bine decât azi (duminică, n.r.), chiar dacă atacul a funcţionat bine. De acum trebuie să ne concentrăm doar la partidele următoare”, a declarat la finalul jocului selecţionerul Gheorghe Tadici.
Cristina Neagu şi Iulia Curea au fost cele mai bune marcatoare ale României, ambele cu câte şapte reuşite, în timp ce pentru Spania, Mangue Gonzalez şi Fernandez Molinos au înscris cele mai multe goluri, fiecare câte cinci.
Cu această victorie, naţionala de handbal aculumează trei puncte în a doua grupă principală şi mai are nevoie de două victorii în faţa Ungariei şi Germaniei pentru a ajunge în semifinale.
Partida cu Ungaria este programată marţi, de la ora 21:15, iar duelul cu Germania va avea loc joi, de la ora 19:15.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. salajan 9 decembrie 2012 at 23:45 - Reply

    Bravo Tadici ! Suntem mandri de tine, esti conjudetean cu noi !

Lasa un Raspuns »