Romania a debutat cu dreptul la CM de Handbal feminin

Magazin Salajean 18 octombrie 2007 0

Reprezentativa Romaniei la handbal feminin a debutat cu o victorie la Cupa Mondiala din Danemarca, scor 28-17 (13-5), in meciul cu Suedia. Romania-Suedia a inceput cu intarziere pentru ca ambele formatii aveau echipamentul de aceeasi culoare, iar nordicele au fost nevoite sa apeleze la veste care sa le diferentieze de romance.

In primele 30 de minute, echipa care a terminat pe locul 6 la ultima editie a Europenelor nu a reusit decat 5 goluri in poarta Romaniei. Apararea tricolora a functionat ireprosabil, iar in atac Bradeanu, Meirosu ori Galca au gasit de fiecare data cate o bresa in defensiva scandinava. In partea a doua, selectionerul Gheorghe Tadici a trimis pe teren toate jucatoarele inscrise pe foaie si, in afara celor trei portari, Tolnai, Dinu si Paslaru, plus Bese, acestea si-au trecut si numele pe lista marcatoarelor. Echipa Romaniei a jucat cu multa determinare, s-a vazut in jocul ei placerea de a evolua.

Meciul care a contat pentru Grupa B a Mondialelor a fost decis de tricolore inca din primele minute, cand au luat un avans de 5 goluri. Cea mai buna marcatoare a noastra a fost Valentina Ardelean, cu patru reusite, urmata de Ramona Maier, Ionela Galca-Stanca, Adina Mierosu si Aurelia Bradeanu cu cate trei goluri.

Jucatoarele antrenate de Gheorghe Tadici au invins cu 28-17 fosta adversara din barajul pentru Mondiale, Suedia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »