România, tot mai aproape de Final Four

Magazin Salajean 28 iunie 2011 0

România, tot mai aproape de Final FourNaţionala masculină de volei a României rămâne cu şanse reale la calificarea în Final Four, după ce a obţinut duminică o victorie extrem de importantă în faţa reprezentativei Slovaciei. Primul meci din cadrul etapei a V-a a avut loc sâmbătă, tot în Slovacia, tricolorii fiind învinşi cu scorul de 3 – 1 la capătul unui meci în care jucătorii antrenaţi de Stelian Moculescu au făcut multe greşeli atât la preluare, cât şi pe faza de atac.

Situaţia s-a schimbat însă duminică. Naţionala ţării noastre, din care fac parte şi patru jucători ai Rematului, Adrian Feher, Răzvan Mihalcea, Mihai Mărieş şi Dan Borota, dar şi zălăuanul Adrian Gontariu, a intrat mult mai motivată în teren, câştigând partida cu acelaşi scor cu care a pierdut sâmbătă prima întâlnire, 3 – 1. România s-a impus cu 25 – 23 în primul set, după care gazdele au restabilit egalitatea, impunându-se cu 25 – 22 în al doilea act. Seturile 3 şi 4 au fost dominate aproape în totalitate de naţionala ţării noastre, care a câştigat cu 25 – 17, respectiv 25 – 18.

În urma acestui succes, România se menţine pe prima poziţie în clasament, având 21 de puncte acumulate, urmată de Slovacia, cu 18 puncte.

Etapa următoare este programată în 8 şi 9 iulie, România urmând să primească vizita Belarusului.

Având în vedere că în acest an s-au format trei grupe în Europa League, la turneul final se vor califica echipele clasate pe primul loc în cele trei grupe plus echipa cu cele mai multe puncte de pe locul doi.

Pentru România au evoluat: Bartha, Gontariu, Stancu, Birău, Olteanu, Voinea şi Feher – libero. Au mai evoluat: Moisa, Mihalcea, Ţuţea. Rezerve neutilizate: Borota şi Mărieş. Antrenor principal: Stelian Moculescu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »