România, o victorie şi o înfrângere în Liga Europeană

Magazin Salajean 30 mai 2011 0

România, o victorie şi o înfrângere în Liga Europeană

Naţionala masculină de seniori a României a înregistrat o victorie şi o înfrângere în primele două meciuri din cadrul Ligii Europene la volei, când a întâlnit în Sala Sporturilor din Constanţa reprezentativa Slovaciei. În primul meci, cel disputat vineri, pe care România l-a câştigat cu un categoric 3 – 0, din echipa Rematului a evoluat doar libero-ul Adrian Feher. De altfel, Feher a fost şi singurul jucător care provenea din campionatul intern, ceilalţi, printre care şi zălăuanul Adrian Gontariu, evoluând în străinătate.

Naţionala noastră şi-a intrat mai greu în joc, fiind condusă cu 8 – 6 la primul time-out tehnic, însă treptat a revenit şi a avut 16 – 14 la al doilea time-out, pe urmă 21 – 18 şi 25 – 23 la final.

Setul al doilea a fost câştigat mai categoric. 8 – 6 şi 16 – 12 la cele două time-out-uri tehnice, însă slovacii s-au apropiat la un punct, 21 – 20. Până la finalul setului doar România a mai punctat, scorul final devenind astfel 25 – 20.

Cea mai clară victorie a fost cea din actul al treilea. După 8 – 6 la primul timp tehnic de odihnă, tricolorii s-au distanţat la 16 – 8 la al doilea time-out, iar pe final, diferenţa a fost de nouă puncte (25 – 16).

În faţa unui public mai redus decât vineri, 400 faţă de 600, România a cedat sâmbătă cu 3 – 1 în faţa Slovaciei. Faţă de primul meci, din lotul campioanei şi-au mai făcut apariţia pe teren Dan Borota, Mihai Mărieş şi Răzvan Mihalcea.

Slovacii au câştigat primul set cu 25 – 23, după care jucătorii pregătiţi de Stelian Moculescu şi zălăuanul Aurel Vlaicu au restabilit egalitatea la seturi, impunându-se cu 25 – 18. Slovacii au trecut din nou la conducere după 25 – 21 în setul trei şi au închis meciul după actul patru, pe care l-au câştigat ca şi primul, cu 25 – 23.

Următoarele două partide pentru naţionala ţării noastre sunt programate în 4 – 5 iunie, în deplasare, în faţa reprezentativei Turciei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »