Rematul s-a intrebuintat serios pentru o victorie in fata vicecampioanei

Magazin Salajean 12 decembrie 2011 0

Rematul s-a intrebuintat serios pentru o victorie in fata vicecampioanei Stiinta Explorari Baia Mare – Remat Zalau 2 – 3 (21, -27, -19, 20, -12)

Un meci extrem de disputat desfasurat vineri seara, in Sala Sporturilor Lascar Pana din Baia Mare, unde vicecampioana Romaniei, Stiinta Explorari Baia Mare, a primit vizita campioanei Remat Zalau.

Formatia condusa de Mariusz Sordyl si Ovidiu Macarie a dispus in cinci seturi de gruparea baimareana, obtinand astfel al zecelea succes consecutiv al sezonului, dar pierzand al doilea punct.

Gazdele au fost cele care au inceput mai bine jocul, avand 8 – 8 si 16 – 11 la cele doua time-out-uri tehnice, iar in final s-au impus cu 25 – 21, cele mai multe puncte pentru baimareni fiind castigate de zalauanul Negrean.

Setul al doilea a durat cel mai mult, 32 de minute. Campioana a condus cu 8 – 5 la primul time-out tehnic, cu 16 – 11 la al doilea, dupa care a condus cu 22 – 15. Au urmat insa greseli inexplicabile in tabara zalauana, in special in atac, care le-au permis baimarenilor sa restabileasca egalitatea la 24. S-a mers in prelungiri, unde Rematul s-a impus cu 29 – 27.

Campioana a trecut in avantaj dupa actul al treilea, pe care l-a castigat cu 25 – 19, dupa ce a condus cu 8 – 5 si 16 – 9 la cele doua timpuri tehnice de odihna.

Explorari Baia Mare nu a cedat si a trimis meciul in tie-break, dupa ce s-a impus in setul patru cu 25 – 20.

Cea care a avut controlul in setul decisiv a fost insa Rematul, care a condus pe rand cu 6 – 4, 10 – 5, 13 – 8, iar in final s-a impus cu 15 – 12.

Antrenorul baimarenilor, Marius Botea, parea multumit la final de punctul pe care echipa sa l-a castigat in fata campioanei. Suntem multumiti de punctul castigat in fata unei echipe foarte puternice. Putea fi mai rau, dar putea fi si mai bine. Cel mai mult imi pare rau ca nu am castigat setul doi. Zalaul a condus mult timp, dar noi am revenit foarte bine in final. La 2:0, sansele erau mult mai mari de a obtine o victorie. Dar gata, acest meci este deja istorie pentru noi. Ne gandim la confruntarea din etapa viitoare, cu Unirea Dej.

Polonezul Mariusz Sordyl a recunoscut ca Baia Mare a avut un serviciu bun, care a pus probleme jucatorilor sai. A fost un meci greu. Baia Mare a servit foarte bine si ne-a pus mari probleme la preluare. Intotdeauna meciurile cu Explorari sunt grele, pentru ca baimarenii sunt foarte motivati impotriva noastra. Acum trebuie sa uitam repede acest meci si sa ne concentram pe jocul din Liga Campionilor cu Friedrichshafen, a declarat acesta pentru stiintaexplorari.ro

Partida dintre VfB Friedrichshafen si Remat Zalau, din cadrul etapei a III-a din Grupa B a Ligii Campionilor, este programat miercuri, incepand cu ora 20:30 (ora Germaniei).

Stiinta Explorari Baia Mare: Raileanu, Negrean, Pastean, Socaciu, Borota, Tutea si Tofan – libero. Au mai evoluat: Kecskemeti, Neamt si Veber. Antrenori: Marius Botea (principal) si Sorin Pop (secund)

Remat Zalau: Stoian, Nagy, Josifov, Massinatori, Dos Santos, Mozer si Feher – libero. Au mai evoluat: Mihalcea si Sladecek. Antrenori: Mariusz Sordyl (principal) si Ovidiu Macarie (secund).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »